Amatriciana jeb tomātu mērce ar cūkgaļu
Amatriciana jeb tomātu mērce ar cūkgaļu
Mērces
2025. gada 7. septembrī, 10:00

Amatriciana jeb tomātu mērce ar cūkgaļu

Cūkas vaigu vietā vari izmantot kūpinātu cūkas krūtiņu. Pie gatavas mērces labi piestāv pekorīno siers. Pēc šīs receptes iznāks 1 l mērces.

Pagatavošana

30 min
1

Sīki sagriez tomātus un papriku. Cūkas vaidziņus sagriez nelielos kubiņos.

2

Gaļu liec katliņā un sacep zeltainu.

3

Ber klāt papriku un apcep. Pievieno cukuru un aso papriku. Ļauj kādu minūti cukuram karamelizēt papriku, tad pielej vīnu. Uzvāri un pasutini 5 minūtes.

4

Pievieno tomātus un sāli. Vāri uz lēnas uguns 15 minūtes, līdz tomāti izšķīst un veidojas bieza, viendabība mērce.