Ievārījuma kūka
foto: Shutterstock
Ievārījuma kūka
Konditoreja
2025. gada 18. maijā, 10:00

Ievārījuma kūka

Šī kūka ir lieliska iespēja tikt vaļā no iesāktajām ievārījuma burciņām. Visgaršīgākā tā ir otrajā dienā, kad kārtīgi savilkusies. Pagatavošanai vajadzēs 2 stundas + laiku dzesēšanai ledusskapī.

Pagatavošana

120 min16 porcijas
1

Bļodā samaisi ievārījumu ar cukuru un sodu, lai skaisti uzputo. Liec ledusskapī uz stundu.

2

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izoderē kūkas formu ar cepamo papīru.

3

Sakul olas un iemaisi ievārījumā. Iejauc tajā arī skābo krējumu un miltus.

4

Lej mīklu formā un cep krāsnī apmēram 50 minūtes. Kūkas gatavību pārbaudi, iedurot tajā koka skaliņu. Gatavu biskvītu izņem no formas un atdzesē.

5

Liec bļodā visas krēma sastāvdaļas un kul, līdz veidojas viendabīga, gaisīga, bet pašķidra masa.

6

Pilnībā atdzisušu biskvītu sagriez divās ripās. Pusi krēma liec starp tām, otru pusi – virsū. Krēms ir pašķidrs, bet tas sabiezēs. Liec kūku ledusskapī vismaz uz 2 stundām, lai krēms sabiezē.