
Nelielā bļodiņā iesit olas un ar dakšiņu kul, līdz baltums pilnībā sajaucies ar dzeltenumu. Iemaisi sāli un piparus.
Liec pannu uz vidēji karstuma režīma un izkausē sviestu, bet neļauj tam sabrūnēt.
Lej pannā olas un ar koka vai plastmasas dakšiņu maisi, lai sairdinātu jau sarecējušo olu. Kad olas jau atgādina kulteni, bet vēl joprojām ir pietiekami šķidras un turas kopā, pārtrauc maisīt un nogriez uguni.
Ar vieglam kustībām izlīdzini olu virsmu un, sašķiebjot pannu, no vienas malas ar dakšiņu omleti sarullē ne pārāk ciešā rullītī. Uzslidini to uz šķīvja un uzreiz pasniedz. Ideja
Omleti var papildināt ar sakapātiem lociņiem, sieru, sīki sagrieztu bekonu vai citām piedevām. Tās var iemaisīt olu masā, uzkaisīt uz omletes, pirms to sarullē, vai likt uz gatavas omletes pirms pasniegšanas.