Franču omlete
foto: Shutterstock
Franču omlete
Idejas brokastīm
2025. gada 10. jūnijā, 10:00

Franču omlete

Lai omlete izdotos pareiza biezuma, rēķini 3 olas uz 20 cm diametra pannu. Ja panna ir mazāka, olas cepoties nepaspēs sarecēt, bet uz lielākas pannas sacepsies pārāk ātri un omlete zaudēs sulīgumu.

Pagatavošana

10 min1 porcijas
1

Nelielā bļodiņā iesit olas un ar dakšiņu kul, līdz baltums pilnībā sajaucies ar dzeltenumu. Iemaisi sāli un piparus.

2

Liec pannu uz vidēji karstuma režīma un izkausē sviestu, bet neļauj tam sabrūnēt.

3

Lej pannā olas un ar koka vai plastmasas dakšiņu maisi, lai sairdinātu jau sarecējušo olu. Kad olas jau atgādina kulteni, bet vēl joprojām ir pietiekami šķidras un turas kopā, pārtrauc maisīt un nogriez uguni.

4

Ar vieglam kustībām izlīdzini olu virsmu un, sašķiebjot pannu, no vienas malas ar dakšiņu omleti sarullē ne pārāk ciešā rullītī. Uzslidini to uz šķīvja un uzreiz pasniedz. Ideja

5

Omleti var papildināt ar sakapātiem lociņiem, sieru, sīki sagrieztu bekonu vai citām piedevām. Tās var iemaisīt olu masā, uzkaisīt uz omletes, pirms to sarullē, vai likt uz gatavas omletes pirms pasniegšanas.