Liellopa steiks marinādē
foto: Shutterstock
Liellopa steiks marinādē
Grilam
2025. gada 10. maijā, 12:00

Liellopa steiks marinādē

Mazliet asāka marināde, kas brīnišķīgi harmonē ar liellopa spēcīgo aromātu. Noderēs arī cūkgaļai. Lai gan pastāv uzskats, ka steiku uz restītēm vai pannas jāapgriež tikai vienreiz, pieredze un profesionāļi saka ko citu – apgrozot steiku vairākas reizes, iegūsi labāku rezultātu. Pirmkārt, tas ātrāk izcepsies. Gaļas šķēle vai gabals jāapgriež tik bieži, lai virspuse nepagūtu pilnībā atdzist; tā samazināsi procesa laiku. Otrkārt, vairākkārt apgriežot, nodrošināsi, ka gaļa vienmērīgāk izsils līdz vidum. Treškārt, apgriešana atvieglo procesu. Ja neesi pārliecināta, tieši cik minūšu konkrētais gabals no katras puses jācep, vienkārši turpini to grozīt, līdz iegūsti vēlamo gatavību.

Pagatavošana

10 min4 porcijas
1

Rūpīgi sajauc visas marinādes sastāvdaļas. Ar iegūto maisījumu apsmērē steika gabalus un liec ledusskapī uz nakti, lai marinējas.

2

Grilē mērenā karstumā no abām pusēm. Cepšanas laiks atkarīgs no steika veida, biezuma un ēdāja vēlmes pēc gatavības pakāpes.