Zaļumu marināde vistai
foto: Shutterstock
Zaļumu marināde vistai
Grilam
2025. gada 6. maijā, 12:00

Zaļumu marināde vistai

Lieliska, svaiga un aromātiska marināde, ko var izmantot arī zivs, jēra vai cūkgaļas marinēšanai.

Pagatavošana

10 min2 porcijas
1

Uz liela gaļas dēļa liec rupji sagriez koriandru, pētersīļus un ķiploku. Pierīvē garšaugiem citrona miziņu, izspied un pievieno citrona sulu. Pieber sāli.

2

Ar nazi rūpīgi kapā zaļumus, līdz tie sakapāti ļoti smalki un jau atgādina zaļu putriņu. Uzlej eļļu un turpini kapāt, lai zaļumiem sāk atdalīties sula.

3

Ar iegūto zaļo masu apsmērē vistas filejas un ļauj marinēties 2–3 stundas.

4

Grilē ne pārāk lielā karstumā 8–10 minūtes no katras puses. Lieliski garšos ar jogurta mērci.

5

Izmēģini! - Jogurta mērce. Sagatavo mazliet vairāk zaļumu marinādes un pāris karotes iejauc grieķu jogurtā līdz ar šķipsnu sāls un cukura. Mērce gatava!