Maltās gaļas frikadeles ar gurķiem un diļļu mērci
foto: Shutterstock
Maltās gaļas frikadeles ar gurķiem un diļļu mērci
Gaļas ēdieni
2025. gada 9. maijā, 12:00

Maltās gaļas frikadeles ar gurķiem un diļļu mērci

Asākai garšai var pievienot vairāk čili piparu un smalki sarīvētu ingveru. Labi garšo gan ar rupjmaizi, gan ceptiem kartupeļiem, gan makaroniem.

Pagatavošana

25 min4 porcijas
1

Malto gaļu rūpīgi samīci kopā ar olām, rīvmaizi, krējumu, sāli un pipariem. Ar mitrām rokām izveido mazas bumbiņas.

2

Pannā sakarsē eļļu un cep bumbiņas zeltaini brūnas.

3

Jogurtu sakul ar citronu sulu, sāli, cukuru, etiķi un dillēm.

4

Bumbiņas pasniedz ar jogurta mērci un gurķu šķēlītēm.