Rabarberu kompots ar vaniļas krēmu
foto: Shutterstock
Rabarberu kompots ar vaniļas krēmu
Deserti
2025. gada 31. maijā, 10:00

Rabarberu kompots ar vaniļas krēmu

Šajā receptē ierastā vaniļas mērce vairāk līdzinās krēmam. Tā labi garšo arī ar rabarberu ķīseli.

Pagatavošana

30 min4 porcijas
1

Rabarberus nomizo, sagriez mazos gabaliņos un ber katlā. Pievieno cukuru un ābolu sulu un uz lēnas uguns sautē aptuveni 10 minūtes.

2

Olām atdali baltumu no dzeltenuma. Baltumus ar šķipsniņu sāls saputo stingrās putās.

3

Pienā iekul cieti. Pievieno olu dzeltenumus, cukuru un vaniļas cukuru. Maisot uzvāri un uzreiz noņem no uguns. Liec aukstā ūdens peldē un maisot atdzesē. Iecilā olu baltumus.