Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Mājas jāņogu kvass

Sastāvdaļas
  • 500g jāņogas
  • 250g cukurs
  • 10g svaigs raugs
  • piparmētras
Kvass uzlabo gremošanas procesu un paaugstina organismā tonusu. Turklāt tas lieliski veldzē slāpes. Piedāvājam jums vienkārši pagatavojama un ļoti garšīga kvasa recepti, šoreiz no jāņogām.

Pagatavošana 3 porcijas

1
Ogas pārlasīt, noskalot, iebērt lielā stikla burkā un saspaidīt ar kartupeļu stampu. Pievienot piparmētras lapiņas. Uzkarsēt 3l ūdens un pārliet pāri saspaidītām ogām, apmaisīt un atdzesēt.
2
Šķidrumu izkāst, vēlreiz nedaudz uzkarsēt, pievienot cukuru un raugu. Samaisīt, lidz cukurs un raugs izšķīst. Apsegt ar marli un nolikt rūgt uz nakti. Nākamajā dienā kvasu pārliet pudelēs un glabāt ledusskapī.

Pievienot komentāru

Bezalkoholiskie dzēr.