Toms Džonss. Spēcīgākā balss uz "Arēnas Rīga" skatuves. KONCERTA FOTO
74 gadus vecais sers Toms Džonss uz “Arēnas Rīga” skatuves priecēja klausītājus ar savu lielisko vokālu.
Kultūra
2014. gada 27. jūnijs, 13:07

Toms Džonss. Spēcīgākā balss uz "Arēnas Rīga" skatuves. KONCERTA FOTO

Jauns.lv

74 gadi nekādi nav šķērslis, lai sniegtu izcilu vokālo baudījumu. To pierādīja leģendārais britu dziedātājs sers Toms Džonss, kurš 26. jūnija vakarā ar koncertu uzstājās "Arēnā Rīga".

Seru Tomu Džonsu var dēvēt par dzīvu leģendu. Mūziķa vārds vienmēr bijis simbols dziesmas un balss spēkam. Unikālās vokālās dotības, talants un harismātiskā personība dziedātāju padarījusi par vienu no respektētākajiem, mīlētākajiem un novērtētākajiem māksliniekiem populārajā mūzikā.

To varēja pārliecināties arī koncertā Rīgā. Protams, tas neizcēlās ar acu žilbinošiem vizuāliem un gaismas efektiem, kas patiesībā bija lieki. Jo Toma Džonsa galvenais trumpis ir viņa balss, nevis šovs. Un, šķiet, ka tā kļuvusi tikai spēcīgāka, ka to novērtēja arī Īrijas prese pēc Toma Džonsa nesenā koncerta Īrijā: “Viņa balss ir tik spēcīga, kā nekad. Viņš izskatās lieliski, un tā vien gribas viņu nodēvēt par velsiešu Šonu Koneriju. Toms Džonss ir satriecošs!”

Arī Rīgā mūziķis bija tikpat satriecošs. Viņš izpildīja savus lielākos hitus, tostarp, “It’s Not Unusual”, “Delilah”, “Kiss”, “Sex Bomb”, kā arī kompozīcijas no jaunākajiem, kritiķu izcili novērtētajiem albumiem “Spirit In The Room” un “Praise & Blame”. Publika dziedātāju saņēma ar neviltotiem aplausiem, savukārt pats mūziķis no sirds pateicās par silto uzņemšanu. It sevišķi viņu sajūsmināja kādas talanta cienītājas uzdāvinātais zilo rudzupuķu pušķis.

Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders