Krāšņais koncerts „Dzimuši Rīgā” pie Nacionālās operas. FOTO
Dienu iepriekš, 5. jūlijā, varējām vērot koncerta ģenerālmēģinājumu.
Kultūra
2014. gada 6. jūlijs, 21:32

Krāšņais koncerts „Dzimuši Rīgā” pie Nacionālās operas. FOTO

Jauns.lv

Pie Latvijas Nacionālās operas uz īpaši izveidotas brīvdabas skatuves svētdien 6. jūlijā, plkst. 22:00 notiks viens no krāšņākajiem Eiropas kultūras galvaspilsētas koncertiem – „Dzimuši Rīgā”. Koncerta ģenerālmēģinājums notika dienu iepriekš, sestdien. 6.jūlija koncerts „Dzimuši Rīgā” tiešraidē būs skatāms LTV 1 un kultūras portālā www.riga2014.org.

Koncertā uzstāsies – Maija Kovaļevska, Inese Galante, Aleksandrs Antoņenko, Egils Siliņš, Miša Maiskis, Ksenija Sidorova, Baiba Skride, Iveta Apkalna, Vestards Šimkus, Raimonds Pauls, Daniils Bulajevs un Laima Jansone, kā arī Latvijas Radio koris, Valsts Akadēmiskais koris „Latvija” un diriģents Māris Sirmais, kamerorķestris „Kremerata Baltica” un īpaši šim projektam izveidots orķestris, kurā apvienojušies mūziķi, kuri pašlaik spēlē ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas orķestros. Orķestri diriģēs Andris Poga un Māris Sirmais. Koncerta „Dzimuši Rīgā” idejas autore ir Daina Markova, režisors Dāvis Sīmanis, scenogrāfs Aigars Ozoliņš.     

Koncerta „Dzimuši Rīgā” programma aptver plašu mūzikas un mūziķu spektru, vienkopus prezentējot izcilāko Latvijā radīto mūziku un slavenākos Rīgā dzimušos mūziķus - folklora, koris, simfoniskā mūzika, spožākie instrumentālisti un mūsu izcilās operzvaigznes. Koncertā skanēs R.Vāgnera, P.Čaikovska, Dž.Verdi, Dž.Pučinī, A.Maskata, G.Pelēča un daudzu citu izcilu Latvijas un pasaules komponistu skaņdarbi.

6.jūlija koncerts „Dzimuši Rīgā” tiešraidē būs skatāms LTV 1 un kultūras portālā www.riga2014.org.


Kasjauns.lv / Foto: Anete Janševica