foto: Paula Čurkste/LETA
Koalīcija rosina mazināt ierēdņu skaitu kapitālsabiedrību valdēs un padomēs
Ministru prezidente Evika Siliņa.
Politika
2024. gada 9. aprīlis, 19:42

Koalīcija rosina mazināt ierēdņu skaitu kapitālsabiedrību valdēs un padomēs

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Koalīcija rosina turpmāk ļaut ierēdņiem savienot savu amatu ar tikai vēl vienu citu amatu kapitālsabiedrību valdēs un padomēs. Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) norādījusi, ka "kvalitatīvi apvienot vairākus amatus neesot iespējams".

Siliņa, lūgta komentēt pirmdienas paziņojumu par plāniem "ievērojami mazināt ierēdņu skaitu kapitālsabiedrību valdēs un padomēs", atsaucās uz Valsts kontroles secinājumiem, proti, ka liela ierēdniecības daļa paralēli saviem amatiem, piemēram, valsts sekretāra vai pašvaldības domes priekšsēdētāja amatam, ieņem vairākus amatus arī valdēs un padomēs dažādās valsts un pašvaldību kapitālsabiedrībās. Tā kā kvalitatīvi apvienot šos daudzos amatus nav iespējams, koalīcija piedāvā samazināt amatu savienojamību līdz vienam amatam.

Ministru prezidente norādīja, ka šādi koalīcijas plāni saskan arī ar valdības vēlmi virzīties uz kapitāltirgus attīstību un biznesa domāšanu.

"[Kapitālsabiedrībās] ir nepieciešama lielāka biznesa personu pārstāvniecība, cilvēki, kuri saprot biznesa intereses. Mēs prātīgi virzāmies prom no tā, ka valdēs un padomēs amatus ieņems ierēdniecība," sacīja Siliņa.

Taujāta par konkrētākiem kritērijiem un termiņiem, kad koalīcijas ieceres varētu tikt ieviestas, Siliņa sacīja, ka detalizētāk par šo jautājumu varēs runāt tad, kad būs sagatavots ziņojums skatīšanai valdībā.