foto: Publicitātes
Aprīlī Rīgā notiks vērienīga mākslas un modes izrāde "Art&FashionRiga"
Mākslinieces Aļonas Judinas gleznas un tērps.
Kultūra
2024. gada 2. aprīlis, 17:37

Aprīlī Rīgā notiks vērienīga mākslas un modes izrāde "Art&FashionRiga"

Kultūras nodaļa

Jauns.lv

Sestdien, 6. aprīlī, VEF Kultūras pilī notiks interaktīvs pasākums, kura laikā mākslinieki no Latvijas un ārvalstīm prezentēs gleznojumus, kas tapuši uz neparastiem “audekliem” – miniatūrām vakarkleitām.

Mākslinieki no Latvijas un ārvalstīm prezentēs gleznojumus, kas tapuši uz neparastiem “audekliem” – miniatūrām vakarkleitām, kuras radījusi dizainere un šā projekta idejas autore Jeļena Mihailova. Tēli no mākslinieku gleznām uz mirkli atdzīvosies un nolaidīsies uz tērpiem, veidojot mākslas un modes simbiozi.

foto: Publicitātes
Mākslinieces Leldes Braķes-Klaverī glezna un tērps.

Projektā piedalās vairāk nekā divdesmit Latvijā jau labi zināmi mākslinieki, tēlnieki un rotu dizaineri, kā arī mākslas studenti, pārstāvot atšķirīgus mākslas stilus – no klasiskās un laikmetīgās mākslas līdz pat darbiem, kas tapuši ielu mākslai raksturīgās tehnikās un pat ar mākslīgā intelekta palīdzību. Vienā unikālā eksemplārā radītos tērpus demonstrēs burvīgas modeles.

foto: Publicitātes
Darba procesā.

Mākslinieki-projekta dalībnieki: Ilona Abiļeva, Baiba Ābelīte, Visvaldis Asaris, Ģirts Boronovskis, Lelde Braķe-Klaverī, Anita Ance Bruņeniece, Matīss Daudziņš, Kārlis Dobrājs, Anita Indāre, Aļona Judina, Kiwie, Nikolajs Krivošeins, Dmitrijs Lavrentjevs, Valērijs Makovojs, Maija Muižniece, Vladimirs Pavlovs, Eduards Popovskis, Ilze Preisa, Anatolijs Šandurovs, Rodions Šehovcovs, Irina Trumpel, Dags Vidulejs, Eduards Zentsik, Olga Žuravļova un PaintbyRobot.

foto: Publicitātes
Mākslinieces Anitas Indāres glezna un tērps.

Projektā ir iesaistījušies arī fotogrāfi Jurijs Zaleskis, Andrejs Ivanovs, Oskars Ozols, Georgijs Kozlovs un Inga Veldre, lai iemūžinātu radošo procesu un atklātu skatītājiem mākslas aizkulišu noslēpumus.

Interaktīvās izrādes apmeklētājiem apskatei un iegādei tiks piedāvātas mākslinieku radītās gleznas, aksesuāri un tērpi, kā arī viņi paši varēs kļūt par performances dalībniekiem.

foto: Publicitātes
Vecmeistars Kārlis Dobrājs apglezno tērpu.

“Art&FashionRiga” ir projekts, kura pamatā ir dalībnieku entuziasms, kā arī atbalsts, ko sniedz telpu īpašnieki izstāžu un mēģinājumu norisei.

Projekta galvenais mērķis ir pulcēt radošus cilvēkus, atbalstīt un popularizēt mākslu, iedvesmojot tā dalībniekus drosmīgiem radošiem meklējumiem, kā arī pievērst sabiedrības, it īpaši jauniešu uzmanību mākslinieciskajām un cilvēciskajām vērtībām.

foto: Publicitātes
PaintbyRobot glezna un tērps.