foto: Shutterstock
Latvijas pilsonis sarīko traci uz lidmašīnas klāja, mēģinot pa durvīm izgrūst lidostas darbinieku
112
2024. gada 9. janvāris, 13:56

Latvijas pilsonis sarīko traci uz lidmašīnas klāja, mēģinot pa durvīm izgrūst lidostas darbinieku

Jauns.lv

Kāds vīrietis no Latvijas stājies Dublinas apgabaltiesas priekšā un atzīts par vainīgu uzbrukumā Dublinas lidostas drošības darbiniekam, kuru viņš incidenta laikā mēģināja izgrūst no aviosabiedrības "Ryanair" lidmašīnas, ziņo portāls "Baltic Ireland", atsaucoties uz Īrijas plašsaziņas līdzekļiem. 

Uzbrukums noticis 2022. gada 22. oktobrī lidmašīnā, kurai bija paredzēts veikt reisu no Dublinas uz Maļorku. Konflikts izcēlies par sēdvietu. 

38 gadus vecais Sergejs tiesā noliedza, ka minētā incidenta laikā būtu uzbrucis Dublinas lidostas policijas darbiniekam. Tiesa uzklausīja, ka strīds lidmašīnā sākās tāpēc, kad apsūdzētais atteicās ieņemt citu sēdvietu, tā kā viņa rezervētajā sēdēja cits pasažieris. Sergejs sarīkoja skandālu, jo viņam piedāvātā vieta neatradās kopā ar ģimenes grupu un tajā nebija pietiekami daudz vietas kājām.

Lidmašīna bija pilna ar pasažieriem un gatava izlidošanai, kad apsūdzētais kļuva nervozs un no viņa bija jūtama spēcīga alkohola smaka. Vīrietis trīs reizes atteicās apsēsties un tad iejaucās kapteinis, kurš paziņoja, ka nelidos, kamēr Sergejs atradīsies lidmašīnā.

Kad ieradās trīs lidostas drošības dienesta darbinieki, agresīvais pasažieris vienu no viņiem mēģinājis izgrūst pa lidmašīnas durvīm, radot savainojumus uz darbinieka rokām.

Latvijas pilsonis pēc aizturēšanas visu nakti pavadījis iecirknī, jo vairākkārt atteicās parakstīt lēmumu par atbrīvošanu pret drošības naudu.

Kā ziņo "Baltic Ireland", apsūdzētajam tiesa piesprieda sešu mēnešu nosacītu sodu, 1000 eiro naudas sodu, kā arī noteica, ka viņam ir jāsamaksā 1000 eiro kompensācija Dublinas lidostas policijas darbiniekam. Papildus tam Sergejs nedrīkst iekāpt nevienā lidmašīnā no Īrijas, ja nav skaidrā prātā, tāpēc viņam četras stundas pirms izlidošanas jāatrādās lidostas amatpersonām.

Tāpat vīrietim būs jāpierāda, ka viņš ir izgājis dusmu pārvarēšanas un atturēšanās no alkohola kursus, un divus gadus jāpaliek Probācijas dienesta uzraudzībā.