Sabiedrība
2023. gada 5. decembris, 10:43

Vai agresīvie vīrieši peldbiksēs, kuri Jūrmalā uzbruka policistiem tiešām no soda neizspruks?

Jauns.lv

Iekšlietu ministrs Māris Kučinskis (AS) vēl jūlija vidū solīja, ka incidents Jūrmalā, kura ietvaros bars agresīvu, puspliku vīriešu krievu valodā apvainoja Jūrmalas pašvaldības policistu, netiks aizmirsts.

Ir decembris, un droši vien var pieļaut, ka vairums šo neglīto incidentu vienā no Jūrmalas pludmalēm jau būs piemirsis.

Atgādināsim, ka šī gada jūlijā “TikTok” parādījās video, kurā bija redzams, kā Jūrmalas pašvaldības policijas centieni atrisināt kādu konfliktu pārauga skaļā, vēl lielākā konfliktā.

Tā ietvaros pār kārtībnieku galvām nobira virkne lamu un cita veida verbālu uzbrukumu krievu valodā.

Incidentam attīstoties, notikuma vietā parādās arī glābēji un kāds kungs krievu valodā agresīvi un rupji vēršas pret policistiem, pavēlot viņiem “lasīties no šejienes”.

Jāpiebilst, ka arī video filmētājs krievu valodā vērsās pret policistu, jautājot viņa dokumentus.

Vairākas personas tikmēr filmēja notiekošo.  Kādā brīdī policists šķietami devās projām no notikuma vietas.

“Visus svētkus izbojāja,” tikmēr bija dzirdams pārmetums policijas virzienā. “Krievu valodā runā, pi****s!” pieprasīja kāds cits.

Lūdz prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu

Sociālajos tīklos video izpelnījās lielu ievērību, pateicoties tajā redzamo bravūrīgajai, rupjajai attieksmei pret kārtībniekiem.

Drīz notikušo sāka vērtēt arī Valsts policija (VP). Ķīviņu jūras krastā tajā pašā dienā – 18. jūlijā – metās komentēt arī Iekšlietu ministrs Māris Kučinskis.

“Gadījumam, kad Jūrmalā notika rupja vēršanās pret Jūrmalas pašvaldības policijas darbiniekiem, ir pievērsta uzmanība. Šajā sakarā [Valsts policijā] ierosinātas divas administratīvās lietas, iesaistīto personības tiks noskaidrotas, un konsekvences būs atbilstošas Latvijas likumiem,” solīja ministrs.

Jūlija beigās mediji vēstīja, ka VP saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess par huligānismu.

Jauns.lv vērsās VP, lai noskaidrotu, vai pēc pusgada personu atbildība ir izvērtēta un sekojis kāds sods.

VP novembra beigās informēja, ka kriminālprocesā joprojām turpinās izmeklēšana, taču jau drīz pēc tam – 1. decembrī – pauda, ka ir rosinājusi prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret diviem vīriešiem par Majoru pludmalē veiktu huligānismu un pretošanos varas pārstāvim.
Par aizdomās turētajiem par šo noziedzīgo nodarījumu tika atzīti divi vīrieši - Latvijas iedzīvotāji, kuri dzimuši 1980. un 1982. gadā. Šie vīrieši iepriekš nav krimināli sodīti.