foto: LETA
Pieķerti 12 dzērājšoferi un viens, kurš salietojies narkotikas
112
2023. gada 25. novembris, 12:53

Pieķerti 12 dzērājšoferi un viens, kurš salietojies narkotikas

Jauns.lv / LETA

Uz Latvijas autoceļiem pagājušajā diennaktī pieķerti 12 transportlīdzekļu vadītāji par braukšanu alkohola reibumā, kā arī viens transportlīdzekļa vadītājs pieķerts par braukšanu narkotisko vielu iespaidā. Mašīnas tiks atņemtas pieciem šoferiem.

Par braukšanu reibumā pieci transportlīdzekļu vadītāji pieķerti Zemgalē, trīs Kurzemē un pa diviem Rīgas reģionā un Latgales reģionā. Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu iespējamā narkotisko vielu iespaidā autobraucējs pieķerts Rīgas reģionā, pavēstīja Valsts policijā.

Par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā sākti trīs administratīvo pārkāpumu procesi un deviņi kriminālprocesi, tāpat sākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu iespējamā narkotisko vielu iespaidā. Automašīnas konfiskācija tiks piemērota piecos gadījumos. 

Pagājušajā diennaktī uz Latvijas autoceļiem pieķerti kopumā 148 atļautā braukšanas ātruma pārsniedzēji, tostarp Zemgalē - 76, Rīgas reģionā - 21, Latgalē - 19, Kurzemē - 17, bet Vidzemē - 15.

Vienlaikus 17 autovadītāji pieķerti par agresīvu braukšanu, tostarp astoņi Rīgas reģionā, septiņi - Vidzemē un pa vienam Zemgalē un Kurzemē.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pagājušajā diennaktī pieņemts 351 administratīvo pārkāpumu lēmums, tostarp Rīgas reģionā fiksēti 104 administratīvie pārkāpumi, bet Latgales reģionā - 82.

Jau vēstīts, ka pērn novembrī stājās spēkā grozījumi Krimināllikumā, kas paredz kriminālatbildību par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija pārsniedz 1,5 promiles. Tāpat kriminālatbildība paredzēta par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, atrodoties narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Turklāt tiek konfiscēts transportlīdzeklis, ja īpašnieks to vadījis stiprā reibumā vai atteicies no apreibinošo vielu klātbūtnes organismā pārbaudes. Gadījumos, ja reibumā vadītais transportlīdzeklis pieder citai personai, no vainīgās personas piedzen pilnu vai daļēju šī transportlīdzekļa vērtību.