foto: sadursme.lv
Raņķu pagastā bojāgājusī Sindija bija ļoti mīļa, par visiem rūpējās
Tik traģisku avāriju, kāda notika pagājušās piektdienas vakarā, Raņķu pagasta iedzīvotāji neatminas piedzīvojuši.
112
2023. gada 9. novembris, 05:41

Raņķu pagastā bojāgājusī Sindija bija ļoti mīļa, par visiem rūpējās

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Sestdien, 11. novembrī, Kuldīgas Meža kapos notiks atvadīšanās no pagājušās nedēļas piektdienā traģiskajā autoavārijā Kuldīgas novada Raņķu pagastā bojāgājušajiem jauniešiem - Sindijas un viņas drauga Laura. Bojāgājušās jaunietes māsa Sintija Kārkliņa Kuldīgas laikrakstam “Kurzemnieks” pastāstījusi par abu bojāgājušo likteni. Sindija bija nākusi no piecu bērnu ģimenes un mācījās par grāmatvedi, bet viņas draugs Lauris no dzīves atvadījās tikai dažas dienas pirms savas 19. dzimšanas dienas.

Jauns.lv jau rakstīja, ka 3. novembra pēc deviņiem vakarā Raņķu pagastā uz autoceļa Kuldīga-Skrunda-Embūte ceļu nesadalīja divu “Audi” automašīnu vadītāji. Diemžēl avārijā neizdzīvoja neviens no iesaistītajiem, un visi četri spēkratos braukušie gāja bojā notikuma vietā. Vienā automašīnā brauca kāds apmēram 30 gadu vecs laulāts pāris, otrajā – 19 gadus vecais Lauris un viņa septiņpadsmit gadus vecā draudzene Sindija.

foto: Ekrānuzņēmums no laikraksta "Kurzemnieks"
Kuldīgas laikraksts “Kurzemnieks” raksta par traģisko avāriju Raņķu pagastā un tās upuriem.

Sindijas māsa Sintija Kārkliņa Kuldīgas laikrakstam “Kurzemnieks” pastāstīja, ka māsa ar draugu tovakar braukusi uz Skrundu. Viņas ģimenē bijušas piecas māsas, Sintija ir vecākā, bet Sindija nākamā - otra vecākā māsa, bet viņas draugam Laurim šajās dienās būtu apritējuši 19 gadi.

“Sindija bija ļoti mīļa, par visiem rūpējās. Bija ļoti mērķtiecīga, ar lieliem sapņiem. Mācījās Liepājas Valsts tehnikuma 2. kursā par grāmatvedi, bija beigusi Indriķa Zeberiņa Kuldīgas pamatskolu. Nesen sāka krāt naudu, lai iegūtu autovadītājas tiesības.”

foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā"
Negadījuma vietā gūlst ziedi un tieka iedegtas piemiņas svecītes.

Policija vēsta, ka 3. novembrī pēc deviņiem vakarā 19 gadus vecais automašīnas “Audi A4” vadītājs braucis no Kuldīgas puses un iebraucis līkumā, kas vijas gar autobusa pieturu „Ieres”. Pasažieru sēdvietā atradās 17 gadus veca meitene. Tajā pašā brīdī pa pretējo joslu tuvojās “Audi A6” spēkrats, kurā brauca vīrietis un sieviete. Policija izmeklē negadījuma apstākļus pēc Krimināllikuma 21. nodaļas “Noziedzīgi nodarījumi pret ceļu satiksmes drošību”.

Tikmēr vietējie ir diezgan pārliecināti, ka “Audi A4” vadītājs nespēja izņemt līkumu, tāpēc izbrauca no savas joslas, vēsta TV3 raidījums “Degpunktā”. Savukārt domas par to, vai vadītāji bija vai nebija pārsnieguši  atļauto braukšanas ātrumu, ir atšķirīgas.

Kāds vietējais iedzīvotājs “Degpunktam” stāstīja, ka cietušajiem nevarēja palīdzēt, un ugunsdzēsējiem nācās izgriezt cilvēku mirstīgās atliekas no saspiestajām automašīnām.