foto: Ieva Leiniša/LETA
Lucavsalā atklās lielāko suņu pastaigu laukumu Rīgā
Runā Rīga
2023. gada 13. oktobris, 07:54

Lucavsalā atklās lielāko suņu pastaigu laukumu Rīgā

Jauns.lv/LETA

Šodien plkst.11 Lucavsalā tiks atklāts jauns suņu pastaigu laukums, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Tas ir līdz šim lielākais suņu pastaigu laukums Rīgā un tapis biedrības "Suns ar misiju" 2021. gadā līdzdalības budžeta konkursam iesniegtā un iedzīvotāju atbalstītā projekta "Pilsētsuņu laukums" rezultātā.

Pasākumā tiks sniegta informācija par paveikto jaunā laukuma izveidē, iespējām nākotnē izveidot jaunus suņu pastaigu laukumus galvaspilsētā, kā arī par pašlaik notiekošo jauno līdzdalības budžeta konkursu.

Pasākumā piedalīsies Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Viesturs Zeps (LA), Mājokļu un vides departamenta vadītājs Edijs Pelšs, kā arī pārstāvji no Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centra.

Jaunais suņu laukums būs publiski pieejams ikvienam un paredzēts jebkuram suņu saimniekam ikdienas treniņiem ar savu suni. Tāpat šeit kinologiem būtu iespējams vadīt apmācības suņu saimniekiem un arī organizēt dažādus pasākumus un sacensības.

Iežogots suņu laukums Lucavsalā arī nodalīs suņu saimniekus no citiem atpūtniekiem, tādējādi dažādas Lucavsalas apmeklētāju grupas varēs atpūsties viena otrai netraucējot. Turklāt labiekārtotais laukums dos iespējas suņu saimniekiem apmācīt savus mīluļus, tādējādi veidojot drošāku vidi visiem.

Kopējās jaunā suņu laukuma iekārtošanas izmaksas tika lēstas 70 000 eiro apmērā.