foto: Ekrānuzņēmums no LTV video
No dzīvokļa izliktā 49 gadus vecā Natālija pārceļas uz dzīvi Biķernieku mežā
Sabiedrība
2023. gada 11. septembris, 10:03

No dzīvokļa izliktā 49 gadus vecā Natālija pārceļas uz dzīvi Biķernieku mežā

Jauns.lv

49 gadus vecā rīdziniece Natālija, paliekot bez pajumtes dzīvokļa parāda dēļ, pārcēlusies uz dzīvi Biķernieku mežā. Tikmēr "Rīgas namu pārvaldnieks" klientus, kas nonākuši finansiālās grūtībās vai radušies citi neparedzēti sarežģījumi, vērsties Rīgas Sociālajā dienestā, kur tikšot sniegta informācija par iespējamo palīdzību, vēsta LTV raidījums "4. studija".

Natālijas stāsts: 

"2019. gadā nomira mana mamma. Es paliku viena un saņēmu pabalstus. Sociālo palīdzību man vēlāk atteica. Tad satiku vīrieti, ar kuru kopā nodzīvoju divus gadus, pēc tam man pateica, ka dzīvoklim ir parāds un tiekam izlikti uz ielas," stāsta bez pajumtes palikusī Natālija. 

Sieviete saņēmusi brīdinājumus, ka pēc mēneša dzīvoklis būs jāpamet. Natālija paklausījusi, paņēmusi visu nepieciešamo un aizgājusi dzīvot mežā, kur lietus laikā slēpjoties zem kokiem, bet labierīcībām izmanto meža biezokni. 

Sievietes dzīvesveids nevienam neesot interesējis. Dienas laikā viņai garām pagājuši desmitiem cilvēku. Savos 49 gados Natālija sociālā dienesta uzskaitē nekad neesot bijusi, arī algotu darbu nekad nav strādājusi, dzīvokļu rēķinus nav maksājusi, tā arī sakrājies parāds par divistabu dzīvokli 2000 eiro vērtībā. 

Sievietei ir Latvijas nepilsoņu pase. Viņa nezinot ne par patversmju iespējām Rīgā, nedz citu iespējamo palīdzību. Uzzinot par iespēju nonākt sieviešu patversmē, kas nozīmē nakšņot telpās, nevis zem zvaigžņotas debess, Natālija no sirds priecājās. Raidījums "4. studija" nolēma situācijas risināšanā iesaistīt Rīgas pašvaldības policiju.

"Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP), "4. studijai" atklāja, ka Natālija no mājokļa ar tiesas lēmumu izlikta šovasar, 27. jūlijā. Tātad sieviete bez pajumtes bijusi vairāk nekā mēnesi.

Vairāk skaties "4. studija" sižetā: