Rīgas svētki 2023. Interesantākās bildes.

Par godu Rīgas 822. dzimšanas dienai galvaspilsētā notika krāšņas svinības, kuras 18. augusta vakarā ieskaņas pasākumā Lucavsalā atklāja Baltijā lielākais ...

gallery icon
Sabiedrība
2023. gada 21. augusts, 11:23

FOTO: Rīgas svētku interesantākie foto mirkļi

Jauns.lv

Nedēļas nogalē par godu Rīgas 822. dzimšanas dienai galvaspilsētā notika krāšņas svinības, kuras 18. augusta vakarā, neraugoties uz negaisu, Lucavsalā atklāja dronu šovs. 19. augustā visas dienas garumā uz vairākām skatuvēm Vecrīgā skanēja koncerti, notika cirka un teātra izrādes bērniem, bja gardākās kūkas konkurss, un citi pasākumi.

Rīgas dzimšanas diena šogad veltīta “Drosmes un prieka tēmai”, uzsverot laikmetīguma, līdzdalības, pilsoniskā aktīvisma un kopā būšanas nozīmi.

Dronu priekšnesumā tiks izstāstīts Rīgas stāsts no pagātnes līdz mūsdienām, uzsverot tās nepārtraukto attīstību

Rīgas dzimšanas dienas ieskandināšanas pasākumā notika arī populāru grupu uzstāšanās. Lucavsalā uz skatuves kāpa un apmeklētājus priecēs grupas “Dziļi violets”, “Pirmais kurss” un duets “Bujāns”. Savukārt starplaikos apmeklētājus izklaidēja pasākuma vadītājs Artūrs Mednis un spēlēs dīdžejs Magnuss Eriņš.

Rīgas dzimšanas dienas atklāšana notiks Rātslaukumā, kas pārtapa par Drosmes laukumu, un drosmes sarunas tajā vadīs žurnāliste Kristīne Garklāva, izskanēs apsveikumi no Rīgas daudznacionālajām kopienām un sadraudzības pilsētas Tartu – 2024. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas. Dienas izskaņā noritēja sadziedāšanās latviešu un ukraiņu valodā kopā ar kori “Maska”. Rātslaukumā norisinājās arī Drosmes profesiju parāde, kurā piedalīsies skursteņslauķi, ugunsdzēsēji, mediķi, Valsts un Pašvaldības policija.

Doma laukumā varēja apmeklēt vairākus koncertus, kuros uz svētku skatuves kāpa gan Latvijas mākslinieki, gan arī ārzemju viesi. Kā pirmie svētku koncertu atklāja 2022. gada “Eirovīzijas” dziesmu konkursa uzvarētāji – grupa “Kalush Orchestra” no Ukrainas. Pēc tam uz svētku skatuves kāps tādas Latvijā populāras grupas kā “The Sound Poets” un “Carnival youth”, norisinājāss arī gardākās kūkas konkurss.

Svētku kultūras programmu Doma laukumā krāšņi noslēgs koncertuzvedums “Drosmes un prieka dziesmas”, kurā uzstāsies tautā zināmi un populāri mūziķi: Miķelis Putniņš, koris “Maska”, Gustavo, Aija Andrejeva, Ieva Akuratere, Kristīne Pāže, Ilona Bagele, Daumants Kalniņš un Jānis Apeinis.

Svētku pasākumi noritēja arī Rīgas apkaimēs.