112
2023. gada 29. jūlijs, 23:11

Pārrāpies pāri četrus metrus augstam dzeloņdrāšu žogam un salauzis kāju. Kā Mārim Kovaļovam izdevās izbēgt no Centrālcietuma

Jauns.lv

Kā var izbēgt no Centrālcietuma? Šo jautājumu daudzi cilvēki ir uzdevuši saistībā ar ieslodzītā Māra Kovaļova bēgšanu pagājušajā svētdienā. Vairāki avoti Latvijas Televīzijai apstiprināja, ka viņam izdevās pārrāpties pāri četrus metrus augstajam žogam un, neraugoties uz savainoto kāju, pēc vairākām stundām nokļūt mājās.

Māris Kovaļovs, aizdomās turētais slepkavības mēģinājuma lietā, svētdien ap plkst. 14.00 aizbēga no Centrālcietuma. Viņa bēgšana nebija rūpīgi plānota, Latvijas Televīzijai anonīmi pastāstīja viņa radinieks.

Māris, iespējams, aizbēdzis pastaigas laikā, kad bija devies ārā kopā ar citiem ieslodzītajiem. Viņam izdevās pārkāpt pāri diviem dzeloņstiepļu žogiem Centrālajā cietumā. Pagaidām nav skaidrs, kā viņam tas izdevies.

Cietuma administrācijas vadītājs Dmitrijs Kaļins norādīja, ka Rīgas Centrālcietuma žoga augstums ir vairāk nekā četri metri. Kā Kovaļevam izdevās to pārvarēt, atklāsies, skatoties videoierakstus un mēģinot rekonstruēt notikušo.

No Rīgas Centrālcietuma izbēgušais bīstamais noziedznieks Māris Kovaļovs un viņa tetovējumi

2023. gada 23. jūlijā, ap pulksten 13.45, no Rīgas Centrālcietuma aizbēga 1993. gadā dzimušais Māris Kovaļovs. Vīrietis atradās ieslodzījumā par ...

gallery icon

Kaļins norādīja, ka bēgšana tika pamanīta nekavējoties. Policisti nekavējoties reaģēja un mēģināja aizturēt bēgli, taču "dabisku šķēršļu dēļ" to nespēja izdarīt.

"Viņiem ir "dabiskās barjeras", kas kalpo, lai noturētu cilvēkus iekšā. Ir nepieciešams zināms laiks, lai izkļūtu no noslēgtās telpas un būtu brīvībā," Latvijas televīzijai paskaidroja Kalins.

foto: Valsts policija / LETA
Mārim Kovaļovam izdevās pārrāpties četrus metrus augstam žogam ar dzeloņstieplēm.

Pēc neoficiālas informācijas Kovaļovs lauzis kāju, kāpjot pāri diviem žogiem. Tas netraucēja viņam doties uz dzīvesvietu. Viņš gāja gar Matīsa kapiem.

"Mēs zinājām virzienu, mēs zinājām, ka viņš izmanto Matīsa kapus. Pēc tam kapsētas teritorijā tika veikta kratīšana. Paralēli tika brīdināta Valsts policija, lai veiktu masveida pasākumus," sacīja Kaļins.

Pēc bēgļa radinieka teiktā, pa ceļam uz mājām Kovaļovs esot aizgājis pie kāda paziņas un paņēmis viņa velosipēdu, ar kuru viņš nokļuva mājās, vēsta Latvijas televīzija.

Pēc radinieka teiktā, viņš tur pavadījis vēl piecas līdz desmit minūtes, pēc tam pie mājas dežurējošie policisti izsaukuši papildspēkus un viņu aizturējuši.

Kaļins atzina, ka šis gadījums ir iemesls pārskatīt un pastiprināt drošību cietumos, taču sabiedrība var būt mierīga, ka cietumi ir droši. "Šis nav parasts ikdienas gadījums. Un kurš katrs to nevarētu izdarīt," sacīja Ieslodzījuma vietu departamenta vadītājs.

Kā Latvijas televīzijai pavēstīja Kaļins, pašlaik ir apzinātas vājās vietas, bēgšanas vieta un pārējā cietuma daļa ir pastiprināta ar papildu signalizācijas un novērošanas iekārtām un dzeloņstieplēm. Papildu informācija par notikumu gaitu tiks noskaidrota dienesta izmeklēšanas laikā. Rezultāti tiks paziņoti aptuveni pēc mēneša.

Portāls Jauns.lv jau vēstīja, ka Māris Kovaļovs cietumā nonāca par bijušās draudzenes vīra slepkavības mēģinājumu, bet tagad viņš tiks tiesāts arī par bēgšanu ieslodzījuma vietas.

Kā zināms, dažas dienas vēlāk, 27. jūlijā, no policijas automašīnas izbēga 42 gadus vecais Mārtiņš Cēsmanis, kurš tika aizturēts par laupīšanu. Dienu vēlāk viņš tika aizturēts Bruņinieku ielas rajonā. Valsts policija uzsāks iekšējo izmeklēšanu, lai noskaidrotu, kā aizturētajam izdevās izbēgt no policijas automašīnas.