Aicina uz publisku diskusiju par to, kas ir vīrietis un vīrišķība mūsdienās
Diskusiju vadīs filozofs un publicists Kārlis Vērpe.
2017. gada 7. februāris, 08:19

Aicina uz publisku diskusiju par to, kas ir vīrietis un vīrišķība mūsdienās

Jauns.lv

Šodien plkst.18 Kaņepes Kultūras centrā norisināsies pirmā diskusiju sērijas "Trīs sarunas par vīriešiem" saruna "Kāpēc vīrieši?", informēja diskusiju autors Kārlis Vērpe.

Vērpe norādīja, ka, mainoties sabiedrības priekšstatiem par vīrieti un arī Latvijā piedzīvojot krīzes uzskatus par vīrišķību, pienācis laiks publiskām sarunām par vīrieti un vīrišķību. "Šīs būs citas sarunas, visdrīzāk dinamiskas argumentu apmaiņas starp dažādu jomu ekspertiem un praktiķiem, jautājot - ko nozīmē būt vīrietim un ar ko zīmīga ir tieši vīriešu izpratne par notiekošo un līdzcilvēkiem ap sevi," norādīja Vērpe.

Pirmajā sarunā "Kāpēc vīrieši?" skolotājs Lauris Bokišs, vēsturniece Ineta Lipša un psihologs Edmunds Vanags meklēs atbildi jautājumam - kāpēc ir svarīgi risināt vīrišķības jautājumus un kāpēc to dara centrs "Marta", kas ir vienīgā sieviešu tiesību aizstāvības organizācija Latvijā, kā arī pārrunās šādas iniciatīvas nepieciešamību un uzdevumus.

Diskusiju vadīs filozofs un publicists Vērpe, diskusijas ir daļa no centra "Marta" projekta "Vīriešu iniciatīva. Drosme rūpēties", kuru finansē Ozola fonds.

Diskusiju sērijas otrā saruna "Vai vīrietim ir jābūt vīrišķīgam?" notiks 28.februārī Kaņepes Kultūras centrā, uzdodot jautājumu, ko nozīmē vīrišķība, vai Latvijā visi vīrieši ir vīrišķīgi un vai viņiem tādiem ir jābūt, savukārt trešā saruna plānota 21.martā, kuras ar ironiju formulētais virsraksts "Vai vīrieši jūt?", vērš uzmanību uz nopietnu tēmu - vīriešu emocijām un to komunikāciju ģimenes, draugu un plašākas sabiedrības vidē.

LETA/Foto: Facebook