Par latvietes Līgas Skromanes izvarošanu un slepkavību piespriež mūža ieslodzījumu
Nogalinātā Līga Skromane.
112
2022. gada 6. decembris, 14:51

Par latvietes Līgas Skromanes izvarošanu un slepkavību piespriež mūža ieslodzījumu

Jauns.lv

Indijas tiesa otrdien piespriedusi mūža ieslodzījumu diviem vīriešiem par Latvijas tūristes izvarošanu un slepkavību 2018. gadā.

Par Līgas Skromanes nogalināšanu tiesas priekšā stājās divi vīrieši – 27 gadus vecais Udajani un 31 gadu vecais Umeš, kuri ievilinājuši Līgu mežā, sazāļojuši, seksuāli izmantojuši un nogalinājuši. 

Līga Skromane bija ieradusies Keralas štatā kopā ar māsu Ilzi, lai ārstētos pēc tradicionālajām ajūrvēdas metodēm. Līga Skromane, kura cietusi no smagas depresijas, pazuda 2018. gada 14. martā pēc tam, kad bija atstājusi ajūrvēdas centru Pothenkodes ciematā.

Abas māsas ilgāku laiku dzīvojušas Īrijā. Ilze paziņoja medijiem, ka Līga varbūt tiktu izglābta, ja policija būtu ātri reaģējusi uz 14. marta ziņojumu par viņas pazušanu.

Saskaņā ar policijas versiju uzbrucēji nožņauguši Līgu un mēģinājuši pakārt līķi kokā, lai imitētu pašnāvību, bet līķis nokritis. Šo versiju apstiprina līķa novietojums, kā arī koku zaru un citu materiālu izpēte.

Viņas līķi - sazāļotu, izvarotu un pakārtu - bez galvas atrada mēnesi vēlāk pēc viņas pazušanas.

Keralas policija ir paziņojusi, ka Umešs un Udajans sazāļoja, izvaroja un noslepkavoja Skromani jau viņas pazušanas dienā 14. martā.

Apsūdzētie aizvilināja sievieti uz mangrovju mežu pie upes, solot parādīt ainavisku un skaistu vietu. Tur viņi sievieti sazāļoja ar marihuānu, izvaroja un pēc tam, kad viņa pretojās, viņu nožņaudza, medijiem paziņoja Keralas štata policijas priekšnieks Loknaths Behera.

"Apsūdzētie mēģināja panākt, lai tas izskatītos pēc pašnāvības. Tomēr mūsu virsnieki pierādīja, ka viņiem nav taisnība," teica Behera, piebilstot, ka policija ir savākusi nozīmīgus zinātniskus pierādījumus pret apsūdzētajiem.

Umešs un Udajans tiek apsūdzēti pierādījumu iznīcināšanā, slepkavībā, sazāļošanā, nelikumīgā ieslodzīšanā, nolaupīšanā un izvarošanā.

Policija arī apgalvoja, ka 28 gadus vecais Umešs, kurš ir galvenais apsūdzētais, devis priekšroku seksam ar vīriešiem, bet 24 gadus vecajam apsūdzētajam Udajanam bijis fetišs uz baltām ārzemniecēm. Viņi arī mēdza piepelnīties kā nelegāli tūristu gidi, apgalvoja policija.