foto: www.jelgavasnovads.lv
Pēc atlūguma iesniegšanas no amata atbrīvots Jelgavas novada domes priekšsēdētāja vietnieks
Oskars Cīrulis
Politika
2022. gada 30. marts, 17:29

Pēc atlūguma iesniegšanas no amata atbrīvots Jelgavas novada domes priekšsēdētāja vietnieks

Jauns.lv / LETA

Šodien Jelgavas novada domes sēdē deputāti atbalstīja lēmumprojektu par Jelgavas novada domes priekšsēdētāja vietnieka attīstības un infrastruktūras uzturēšanas jomā Oskara Cīruļa (NA) atbrīvošanu no amata, noskaidrots domes sēdē.

Par priekšsēdētāja vietnieku Cīrulis ar 12 balsu atbalstu tika ievēlēts 2021.gada 9.jūlijā.

Pašvaldībā norādīja, ka 2021.gada 8.jūlijā, apstiprinot jauno pašvaldības nolikumu, dome lēma par konceptuālām izmaiņām, politiskajām debatēm rezultējoties ar vienošanos, ka Jelgavas novada domes priekšsēdētājam būs trīs vietnieki līdzšinējo divu vietā.

Savu atlūgumu Cīrulis, kurš amatā aizvadījis astoņus mēnešus, pamato ar secinājumu, ka infrastruktūras uzturēšanas joma nav tik apjomīga kā, piemēram, labklājības vai izglītības, un, ņemot vērā, ka infrastruktūras jomā pašvaldībā ir zinoši un profesionāli speciālisti, nav nepieciešams atsevišķs jomas virsvadītājs. 

Cīrulis turpinās būt Jelgavas novada domes deputāts.

Lēmumprojektu par Cīruļa atbrīvošanu atbalstīja 15 deputāti, divi atturējās, bet viens deputāts balsojumā nepiedalījās.

Jau ziņots, ka gada sākumā no amata gāzts līdzšinējais novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune (LZS). Izveidojot jaunu koalīciju, par domes priekšsēdētāju ievēlēts vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Artūra Toma Pleša (AP) padomnieks pašvaldību un reģionālās attīstības jautājumos Madars Lasmanis (LA).