Sabiedrība
2021. gada 17. augusts, 12:30

Psihiatrs par sabiedrības nostāju pret vakcinēšanos: vērts padomāt ne tikai par sevi

Jauns.lv

Cilvēkiem savā nostājā pret vakcinēšanos pret Covid-19 vajadzētu padomāt arī par saviem tuviniekiem un sabiedrības veselību kopumā, RīgaTV 24 raidījumā “Uz līnijas” norāda psihiatrs Elmārs Tērauds.

“Kovida laikā bija šie stāsti, arī no maniem pacientiem, ka nejauši kaut kur inficējas un tad saslimst ģimenes locekļi. Un tajā ģimenē vai draugu lokā tomēr kāda nelaime vai smaga vīrusa saslimšanas norise ir notikusi. Varbūt ir vērts par to padomāt – ja man kā indivīdam tas nav tik svarīgi, varbūt ir svarīgi apkārtējiem šī te drošība,” stāsta Tērauds.

Komentējot kāda skatītāj jautājumu, kādēļ neviens neuzņemas atbildību par Covid-19 vakcīnas efektivitāti un iedarbību, psihiatrs norādā, ka valdība zināmā mērā uzņemas gan atbildību: “Kas tad galu galā organizē neatliekamo palīdzību, papildus gultas un aprūpi? Vai tad cilvēki par to maksā?”

“Daļa sabiedrības piemin “to valdību”, “tos cilvēkus”, “tos spēkus” – kaut kādus “tos”. Man šķiet, ka tie paši cilvēki, kas strādā ministrijā, Slimību profilakses un kontroles centrā, naconālajā veselības dienestā, tie ir tie paši mēs, kas strādā un šos lēmumus pieņem. Viņi jau nepieņem lēmumus, kas ir galēji pretēji sabiedrības interesēm. Kur ir radies tas “viņi” – kaut kāds abstrakts spēks. Man drusku nav skaidrs. Mēs it kā tie pareizie, viņi, kas pieņem aplamos lēmumus,” ar saviem novērojumiem dalās psihiatrs.