foto: Ģirts Raģelis/LTV
Iemīļotā LTV ziņu moderatore Sandra Zviedre atvadās no skatītājiem
Sandra Zviedre turpinās darbu televīzijā, bet turpmāk - aizkadra.
Sabiedrība
2021. gada 29. janvāris, 16:22

Iemīļotā LTV ziņu moderatore Sandra Zviedre atvadās no skatītājiem

Jauns.lv

Latvijas Televīzijas (LTV) ilggadējā "Dienas ziņu" vadītāja Sandra Zviedre piektdien, 29. janvārī, atvadās no "Dienas ziņu" skatītājiem, portālu Jauns.lv informēja LTV pārstāvji. 

Pēc teju 23 gadiem LTV kadrā skatītāju iemīļotā diktore nolēmusi darbu kameras priekšā beigt. Tomēr no Latvijas Televīzijas Zviedre neaiziet - viņa turpinās producēt "Dienas ziņas" un darbosies ziņu aizkadrā.

Sandra Zviedra jau ilgu laiku darbojusies ne vien kā "Dienas ziņu" diktore, bet arī kā producente. Tas nozīmē, ka viņa ir atbildīga ne vien par to, kā ziņas tiek pasniegtas, bet arī par raidījuma saturu. 

Iepriekš intervijās Zviedre ir atzinusi, ka tas nereti liek justies pretrunīgi, jo abi darbi nemaz tik līdzīgi nav – katrs prasa savu redzējumu uz ziņām un notikumiem. Tas arī ir viens no iemesliem, kādēļ pieņemts lēmums darbu kameras priekšā pārtraukt. Turpmāk Zviedre darbosies tikai aizkadrā. 

"Tie ir bijuši lieliski gadi abpus ekrāniem. Man skatītājs patiesi ir galvenais," pateicīga uzticīgajiem skatītājiem ir žurnāliste. "Kadrā esmu bijusi teju 23 gadus. Un vēl 4 gadus Vidzemes TV ēterā, ko agrāk arī pārraidīja LTV. Tātad – teju 27 gadi," savu pieredzi atceras moderatore. 

LTV Ziņu dienesta direktore Iveta Elksne novērtē diktores cieņpilno attieksmi pret savu skatītāju un patieso savas darbavietas patriotismu. "Sandra ir skatītāju iemīļota moderatore. Ar savu ziņu pasniegšanas veidu – viņa jūt līdzi katram notikumam, katram stāstam, katram cilvēkam. Sandrai ir svarīga cieņpilna attieksme pret skatīju, un, manuprāt, to skatītāji noteikti zina un augstu vērtē. Sandra ir arī liela Latvijas Televīzijas patriote un man tiešām prieks, ka Sandra nekur neaiziet, bet turpinās darbu arī turpmāk, tikai šoreiz vairāk aizkadrā," norāda Iveta.

Par to, kas pārņems Sandras darbu LTV ēterā, LTV sola informēt nākamnedēļ.