foto: Pixabay.com
Mūžībā devies ilggadējais 1.ģimnāzijas direktors un matemātikas skolotājs Artūrs Damlics
Sabiedrība
2021. gada 12. janvāris, 16:11

Mūžībā devies ilggadējais 1.ģimnāzijas direktors un matemātikas skolotājs Artūrs Damlics

Jauns.lv

9. janvārī 88 gadu vecumā mūžībā devies ilggadējais Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas direktors un matemātikas skolotājs Artūrs Damlics, portālu Jauns.lv informēja ģimnāzijas pārstāvji.

Artūrs Damlics dzimis 1932.gada 1.martā Zentenes pagastā. Absolvējis Cēsu skolotāju institūtu un Latvijas Valsts universitāti. Darba gaitas uzsācis 1953.gadā Pļavniekkalna 7. gadīgajā skolā. Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas direktors no 1973. līdz 2000.gadam, matemātikas skolotājs līdz 2009.gadam.

Direktora A. Damlica vadībā Rīgas Valsts 1. ģimnāzija attīstīja iesākto matemātikas novirziena specializāciju, skola atguva savu vēsturisko ģimnāzijas statusu.

Direktora A. Damlica atbalsts un gādība allaž ir ļāvuši turēt augstu skolas vārdu un godu mācību sasniegumos, radošajās un sporta aktivitātēs, starptautiskajās olimpiādēs, norāda bijušie kolēģi.

Viss direktora un pedagoga bagātais darba mūžs tika veltīts skolēniem, skolai, ģimenei. Viņš bija ļoti mērķtiecīgs cilvēks ar apbrīnojamām darba spējām, uzsver ģimnāzijā.

Būt plecu pie pleca ar savējiem - kolēģiem un skolēniem - tāds Artūrs Damlics bija skolas svētkos un ikdienā. Godājot pagātni, ģimnāzijas vēsturi un tradīcijas, rūpējoties par rītdienu un piepildot šodienu - tā dzīvoja un strādāja Artūrs Damlics.

Godam nopelnīts Triju Zvaigžņu ordenis, bet vislielākā balva ir daudzo skolēnu paldies par Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā pavadīto skolas laiku.