Ogrē kravas vilciens ietriecies automašīnā; cietušas divas sievietes
Pēc sadursmes vilciens automašīnu pa sliedēm stūmis aptuveni 400 metrus, līdz tam izdevies apstāties.
112
2015. gada 13. novembris, 07:35

Ogrē kravas vilciens ietriecies automašīnā; cietušas divas sievietes

Jauns.lv

(Papildināta 11:33) Ogrē sadursmē ar vilcienu šorīt cietušas divas sievietes, nevis viena, kā sākotnēji tika ziņots.

Sākotnējā informācija liecina, ka īsi pirms plkst.6 automašīna "Audi" uzbrauca uz pārbrauktuves brīdī, kad tur darbojies aizliedzošais signāls.

Tajā brīdī notikusi sadursme, un automašīnu vilciens stūmis pāri dzelzceļa tiltam. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā šorīt informēja, ka automašīna pa dzelzceļa sliedēm stumta 400 metrus.

Negadījumā cietušas divas automašīnā sēdošas sievietes, kuras dzimušas 1971. un 1991.gadā.

"Latvijas Dzelzceļa" (LDz) pārstāvis Māris Ozols informēja, ka LDz rīcībā nav informācijas, kāpēc autovadītāja pieņēma lēmumu šķērsot pārbrauktuvi pie aizliedzošā luksofora un skaņas signāla, tādējādi apdraudot savu dzīvību un kustības drošību. Pārbrauktuves signalizācija strādāja atbilstoši noteikumiem, un arī citi satiksmes dalībnieki sliežu ceļa otrā pusē bija apturējuši savus transporta līdzekļus.

Kā pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola, smagāk cietusi 24 gadus vecā sieviete. Ierodoties mediķiem, viņa bijusi pie samaņas. Cietusī guvusi nopietnu galvas traumu un nogādāta Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā.

Savukārt 44 gadus vecā sieviete guvusi krūškurvja un galvas traumu, kā arī ķermeņa sasitumus. Viņas traumas bijušas salīdzinoši vieglākas nekā pirmajai sievietei, arī viņa bija pie samaņas. Sieviete nogādāta Ogres slimnīcā.

Valsts policija arī informēja, ka ap plkst.10 transporta kustība notikuma vietā tika pilnībā atjaunota.

LETA/Foto: Lita Krone/LETA