foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: Rīgas centrā izpilda 97 gadus vecās Ausmas pēdējo vēlēšanos
Rīdzinieci Ausmu transportē līdz Brīvības piemineklim.
Sabiedrība
2024. gada 7. maijs, 09:25

VIDEO: Rīgas centrā izpilda 97 gadus vecās Ausmas pēdējo vēlēšanos

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Sestdien daudzi latvieši ieradās pie Brīvības pieminekļa, lai noliktu ziedus un atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu. Bet dienu iepriekš, piektdien, savu pušķi atnesa arī 97 gadus vecā Ausma. Pie pieminekļa viņa tika aizvesta speciālā gultā, tādējādi izpildot sievietes pēdējo vēlēšanos.

Šobrīd 97 gadus vecā Ausma dzīvo sociālās aprūpes centrā "Mežciems" Rīgā. Viņas sapnis bija vēlreiz nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa. Sieviete stāsta, ka agrāk viņa pati nākusi pie pieminekļa un nolikusi ziedus, "kamēr bijusi vesela, es te netālu dzīvoju".

Projekta "Sapņu pavadonis" vadītāja Laura Bulmane atzina - tas, ka "var piepildīt cilvēka sapni un vēl Latvijas svētkos - tas ir īpaši skaisti".

Pansionāta darbinieki spēku robežās cenšas īstenot iemītnieku sapņus, taču tas ne vienmēr ir iespējams. Pēc viņu teiktā, sapņi ir dažādi - "grib uz operu aizbraukt, grib īstus melnos ikrus vienreiz apēst". Kāds grib braukt pie jūras, cits - uz Siguldu. Daudzu vēlme - atkal satikt savus mīļos. Guļošajiem pacientiem tas ir gandrīz neiespējami, tāpēc talkā nāk komanda ar medicīnisko transportu un speciālām iekārtām, vēsta LTV Ziņu dienests.