Vējonis pasaka, kā izsekot teroristus, un kritizē Rasnača komentārus
Valsts prezidents Raimonds Vējonis, pieminot Parīzes teroraktos cietušos, noliek ziedus pie Francijas vēstniecības Rīgā.
Politika
2015. gada 15. novembris, 23:03

Vējonis pasaka, kā izsekot teroristus, un kritizē Rasnača komentārus

Jauns.lv

Ir absurdi, ka jau gadiem ilgi Eiropas Savienība (ES) nav spējusi pieņemt direktīvu par pasažieru datu apmaiņu, šodien Latvija Televīzijas raidījumā "Tieša runa" uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

"Informācijas apmaiņa par cilvēku ceļošanu pa Eiropu, uz un no Eiropas, ir jābūt, lai drošības dienesti var izsekot," teica Vējonis.

Komentējot tieslietu ministra Dzintara Rasnača (VL-TN/LNNK) pausto, ka Šengenas līgums ir jāsaglabā, taču robežkontrole ir jāatjauno visās Eiropas Savienības (ES) valstīs, prezidents norādīja, ka tā zināmā mērā ir panikas "sēšana" no ministra puses. "Aicināt atjaunot robežkontroli un visu no tā izrietošo, to tā tiešām varētu traktēt," teica Vējonis.

Prezidents uzsvēra, ka ir jārunā par ES ārējo robežu stiprināšanu. Parīzē notikušais, liek domāt, kādā veidā "nodrošinām kontroli, kā strādā Eiropas Savienības drošības dienesti, vai spējam kontrolēt to cilvēku plūsmu, kas potenciāli varētu būt bīstama un izraisīt kādus terora draudus, te ir jautājums par Eiropas Savienības likumdošanu", norādīja prezidents.

Jau vēstīts, ka teroraktos Parīzē naktī uz sestdienu tika nogalināti 132 cilvēki un vairāk nekā 300 ievainoti. Atbildību par terora aktiem uzņēmies teroristiskais grupējums "Islāma valsts".

LETA/Foto: AFP/LETA