foto: LETA
Rīgā un Aglonā pieminēs pāvesta vizītes pirmo gadadienu
Viņa Svētība pāvests Francisks ar "papamobili" pa laukuma ejām apsardzes pavadībā gar cilvēku pūļiem, viņiem mājot un uzsmaidot, dodas uz Svēto misi Aglonas sanktuārijā 2018. gada septembrī.
Sabiedrība
2019. gada 21. septembris, 10:35

Rīgā un Aglonā pieminēs pāvesta vizītes pirmo gadadienu

LETA

Šī gada septembrī aprit gads, kopš Latvijā, kā arī pārējās Baltijas valstīs viesojās pāvests Francisks, tāpēc, atminoties šo notikumu, Rīgā un Aglonā notiks tam veltīti dievkalpojumi, informē Latvijas Romas Katoļu baznīcā.

Svētdien, 22.septembrī, plkst.11 notiks pāvesta vizītes gadadienai veltīta svētā mise Rīgas Svētā Jēkaba katedrālē, savukārt otrdien, 24.septembrī, plkst.12 svētā mise tiks svinēta Aglonas bazilikā. Abus dievkalpojumus vadīs pāvesta Franciska šovasar nominētais jaunais apustuliskais nuncijs Baltijas valstīs Sarsenterum diecēzes (Bosnija un Hercegovina) titulārais arhibīskaps Petars Antuns Rajičs.

Kā paskaidroja Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs, šis nebūs nuncija oficiālais ingress, jo pagaidām viņš vēl nav akreditējies Latvijā. Tas nozīmē, ka Latvijas valsts priekšā viņš vēl nav sācis pildīt savus oficiālos pienākumus.

Līdz šī gada pavasarim apustuliskais nuncijs Baltijas valstīs bija Pedro Lopess Kintana. Savukārt Rajičs pirms došanās uz Baltijas valstīm apustuliskā nuncija pienākumus pildīja Angolā, Santomē un Prinsipi.

Cilvēku pūlim gavilējot, Aglonā ierodas pāvests Francisks

Pāvestu Francisku šodien Aglonā ar gavilēm sagaidīja vairāki desmiti tūkstošu cilvēku, novēroja aģentūra LETA. Ceļā līdz Aglonas bazilikai ceļa malās ...

gallery icon

Pāvesta Franciska svētā mise Aglonas bazilikas laukumā

gallery icon

Cilvēki pulcējas Vecrīgas ielās, lai vērotu pāvesta Franciska braucienu uz Brīvības pieminekli

gallery icon

Pāvests Francisks noliek ziedus pie Brīvības pieminekļa

gallery icon

Pāvests Francisks Rīgas lidostā

gallery icon

Pāvests Francisks aicina sirmgalvjus nezaudēt cerību un būt stipriem

gallery icon

Pāvests Francisks ierodas Rīgas pilī

gallery icon