"Vienotības" ģenerālsekretārs turpina reflektēt par partijas garo rezervistu soliņu un trumpjiem
"Vienotība" līdz gadumijai sola skaidrību par savu premjera amata kandidātu. Partijai esot garš "rezervistu soliņš", sacīja Artis Kampars.
Politika
2015. gada 29. decembris, 09:18

"Vienotības" ģenerālsekretārs turpina reflektēt par partijas garo rezervistu soliņu un trumpjiem

Jauns.lv

"Vienotība" respektēs Valsts prezidenta vēlmi un līdz gadumijai darīs zināmu savu viedokli par partijas premjera amata kandidātu, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja politiskā spēka ģenerālsekretārs Artis Kampars.

Vaicāts par paša iepriekš pieminētajiem trumpjiem, kas "Vienotībai" vēl esot azotē, lai panāktu potenciālās koalīcijas atbalstu savam virzītajam premjera amata kandidātam, Kampars izteicās noslēpumaini, taču atzīmēja, ka "partijai ir pietiekami garš rezervistu soliņš".

"Protams, ka partijā ir diskutēti dažādi scenāriji. [..] Mums ir gan pietiekami garš "rezervistu soliņš" Eiropas Parlamentā Briselē, gan ļoti pieredzējuši cilvēki, kas varbūt kādu laiku politikā nav atradušies. Tāpat mums ir vesela virkne jaunu talantīgu politiķu, kuri, manuprāt, būtu piemēroti visaugstākajiem amatiem. Plus vēl ir vairāki citi argumenti, kas, mūsuprāt, būtu izvirzāmi situācijā, ja kaut kas mainās," vaicāts par "Vienotības" rīcībā esošajiem trumpjiem, izteicās Kampars. Viņš uzsvēra, ka tad, ja viņš precīzi atklātu partijas trumpjus, "tad tie vairs nebūtu nekādi trumpji".

Lūgts precizēt, cik ilgā laikā "Vienotība" nāks klajā ar skaidru lēmumu par savu virzīto premjera amata kandidātu, Kampars skaidroja, ka partija respektē Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa vēlmi līdz jaunajam gadam dzirdēt partiju nosauktos premjera amata kandidātus. "Mēs respektējam Valsts prezidenta vēlmi un tuvākajās dienās, līdz pat šim termiņam, kas no Valsts prezidenta tika nosaukts, mūsu viedoklis būs zināms," solīja partijas ģenerālsekretārs.

Viņš atturējās iezīmēt iespējamos "Vienotības" tālākās rīcības scenārijus, taču neslēpa, ka tādi ir vairāki.

Vaicāts, cik liela ir iespēja, ka jaunās valdības veidošana galu galā tiek uzticēta kādam bezpartejiskam kandidātam, Kampars atbildēja, ka šāda iespēja ir ļoti neliela. Vajadzības gadījumā partijas vēl vismaz mēnesi vai divus diskutēs par politiskiem pretendentiem uz Ministru prezidenta amatu, pirms sāks domāt par kādiem bezpartejiskiem kandidātiem, norādīja Kampars.

Lai arī ir noslēdzies "Vienotības" frakcijas un valdes balsojums par partijas līderi Solvitu Āboltiņu kā iespējamo premjera amata kandidāti, politiskais spēks nesteidzas oficiāli izvirzīt savu kandidatūru premjera amatam, tāpat kā to nesteidzas darīt Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kas iepriekš bija solījusi savu lēmumu šajā jautājumā pieņemt līdz 28.decembrim.

ZZS joprojām paliek divi iespējamie premjera amata kandidāti - zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) un Saeimas deputāts Māris Kučinskis (ZZS). Savukārt "Vienotības" valdes un Saeimas frakcijas iekšējā balsojumā vairākums atbalstījis Āboltiņas virzīšanu premjera amatam, lai gan septiņi biedri nobalsojuši pret viņas kandidatūru.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA