foto: Dace Voitkeviča/publicitātes foto
FOTOREPORTĀŽA: Neatkarības svētku Tvīda brauciens Ogrē. Salijuši, bet laimīgi!
Valsts svētkos, spītējot lietum, vējam un aukstumam, Ogrē pulcējās desmitiem riteņbraucēju uz tradicionālo Tvīda braucienu.
Novadu ziņas
2019. gada 7. maijs, 05:05

FOTOREPORTĀŽA: Neatkarības svētku Tvīda brauciens Ogrē. Salijuši, bet laimīgi!

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Jau sesto gadu pēc kārtas Ogrē valsts svētkos – 4. maijā ”M. Pūres beķerejas” saimnieki Iveta Zāģere un Māris Bulats rīkoja Tvīda braucienu, kas šo gadu laikā kļuvis par vērienīgu pasākumu ne tikai Ogres pusē, bet visas valsts mērogā. Uz to pulcējas simtiem riteņbraucēju, lai atraktīvi krāšņā braucienā radītu retro svētku noskaņas. Arī šogad lietus un aukstums nenobiedēja 6. Tvīda brauciena dalībniekus Ogrē

Pirms sešiem gadiem laikapstākļi bija nolēmuši pārbaudīt šīs idejas atbalstītājus ne pa jokam. Toreiz, ne viens vien sapucējies dalībnieks, lietus gāzēm gāžoties no debesīm, savus retro velosipēdus netālu no starta punkta pagrieza uz māju pusi. Arī šogad bija līdzīgi.

Neatkarības svētku Tvīda brauciens Ogrē. Salijuši, bet laimīgi!

Šogad Ogres Tvīda braucējiem Dabas māte atnesa vēju, aukstum un lietu, kas aplaimoja ap simts dalībniekus jau starta sākumā. Ap ...

gallery icon

Šogad Ogres Tvīda braucējiem Dabas māte atnesa līdzīgas sajūtas – vējš, aukstums un lietus aplaimoja ap simts dalībniekus jau starta sākumā. Ap brauciena vidu tas bija sasniedzis kulmināciju un debesis bija pavērušas visus savus aukstā ūdens krājumus, lai svētītu Tvīda brauciena dalībniekus. Izmirkuši tērpi, salijuši , bet smaidīgi dalībnieki! Daudzi no viņiem vēlāk atzinās, ka tieši šīs gaišās kopības dēļ, smaidu un uzmundrinājumu dēļ, bijis vērts piedalīties un izturēt.

Septiņus kilometrus garo Tvīda brauciena maršrutu pilnībā veica vien trešdaļa no tiem dalībniekiem, kas to uzsāka, arī uz tērpu skati, kas pirmo reizi notika telpās, ieradās vien maza daļa no lietū izmērcētajiem.

Krāšņs Tvīda brauciens un retro tērpu parāde Ogrē

Ogrē valsts svētkus – 4. maiju nosvinēja ar krāšņu retro divriteņu Tvīda braucienu un tērpu parādi, kas bija pieskānota jaunās ...

gallery icon

Otrais Tvīda brauciens Ogrē

gallery icon

Tvīda brauciens Ogrē 4. maijā nenoliedzami kļuvis par neatņemamu Latvijas neatkarības atjaunošanas dienas pasākumu atzīmēšanas daļu.