Par dubultslepkavību aizturētu sirmgalvi tiesa neuzskata par draudu apkārtējiem
Tiesa noraidījusi policijas lūgumu un apcietinājumu piemērot atteikusies.
112
2016. gada 4. februāris, 06:15

Par dubultslepkavību aizturētu sirmgalvi tiesa neuzskata par draudu apkārtējiem

Jauns.lv

Janvāra beigās liepājniekus šokējis īpaši smags noziegums – policisti kādā mājā Pulkveža Brieža ielā atraduši divu vīriešu līķus ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Neilgi pēc tam, likumsargi, uz aizdomu pamata aizturējuši arī kādu vīrieti, taču tiesa lēmusi viņam nepiemērot apcietinājumu.

Policija informē, ka vīriešu mirstīgās atliekas uzietas 29.janvāra vakarā. Atrastajiem līķiem konstatētas vairākas durtas un sistas brūces ķermenī, kas liecinājis par dubultslepkavību. Pavisam drīz arī aizturēts kāds 1945. gadā dzimis vīrietis, kuru policija turējusi aizdomās, taču Saldus rajona tiesa 31. janvārī nolēmusi uz izmeklēšanas laiku vīrieti palaist uz brīvām kājām, piemērojot par slepkavību aizdomās turamajam ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli.

Policija lūgusi piemērot apcietinājumu

Valsts policijas (VP) sabiedrisko attiecību nodaļas vecākais speciālists Toms Sadovskis skaidro, ka policija, ņemot vērā notikušā apstākļus, sākotnēji lūgusi kā drošības līdzekli  aizturētajam vīrietim piemērot apcietinājumu: „Policija lūdza piemērot apcietinājumu, taču šajā gadījumā tiesa neapmierināja policijas lūgumu. VP nevar komentēt tiesas lēmumu.”

Tiesa vīrieti neuzskata par draudu

Saldus rajona tiesas preses sekretāre Līga Berga informē, ka izmeklēšanas tiesnese Inta Kalniņa, izvērtējot apstākļus neuzskatījusi, ka ir pierādījumi, kas liecinātu par vīrieša ieceri bēgt vai traucēt izmeklēšanas procesu. „Lai arī noziegums ir smags, nodarītais kaitējums nevar būt noteicošais faktors drošības līdzekļa piemērošanā. Šis jautājums nav vērtējams atrauti no personu raksturojošās informācijas,” savu lēmumu skaidro tiesnese. Papildus tam tiesa norāda arī uz aizdomās turamā cienījamo vecumu – vīrietis ir 70 gadus vecs.

Kasjauns.lv/Foto: Edijs Pālens/LETA

Tēmas