Uzņēmēju pārstāvis Jānis Endziņš: "Nekādā mērā neapšaubu Ināras Pētersones godprātīgumu"
LRTK vadītājs neizslēdz iespēju, ka pret VID tikusi vērsta atriebība.
Viedokļi
2016. gada 4. februāris, 21:05

Uzņēmēju pārstāvis Jānis Endziņš: "Nekādā mērā neapšaubu Ināras Pētersones godprātīgumu"

Jauns.lv

Nesen publiskotā informācija saistībā ar atsevišķu VID darbinieku iespējamiem pārkāpumiem uzkurinājusi pamatīgu vētru gan sabiedrībā, gan arī valsts iestādēs. Viedokli par situāciju ap ieņēmumu dienestu paudis arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs, uzņēmumu interešu aizstāvis Jānis Endziņš.

„Šobrīd zināmie fakti ir tādi kādi viņi ir, tāpēc, skaidrs, ka atbildīgajām drošības iestādēm ir jāpārbauda šī situācija līdz galam, lai izgaisinātu šaubas vai novērstu pārkāpumus,” apgalvo Endziņš. Viņaprāt, šobrīd būtiskākais ir saprast, tieši kuras iestādes kompetencē ir šādu pārbaužu veikšana: „Ir svarīgi nepieļaut tādu kā bumbas mētāšanu no iestādes uz iestādi. jāsaprot, kura no struktūrām ir visatbilstošākā situācijas risināšanai – vai tā ir Ģenerālprokuratūra, vai KNAB, vai arī Finanšu policija. Tiesa gan Finanšu policija, cik zināms, ir VID sastāvdaļa, līdz ar ko rodas iespaids, ka tādējādi VID pārbaudītu pats sevi.”

Neizslēdz iespēju par noziedznieku atriebību

Pērnā gada laikā ieņēmumu dienesta vārds publiski izskanējis ar vairāku apjomīgu krāpšanu un nopietnu noziedzīgu darbību atklāšanu. LTRK galva neizslēdz arī iespēju, ka  apjomīgajai informācijai par VID darbiniekiem, kas kļuvusi zināma pēkšņi, varētu būt saistība ar noziedznieku atriebību vai pretdarbību: „Manuprāt, tas pašreiz nav izslēdzams, taču grūti gan pateikt, jo šobrīd situācija ir tādā kā agrīnā stadijā un zināms ir salīdzinoši maz. Protams, tas varētu būt arī apsveicamas, labas žurnālistikas piemērs.”

Pētersonei ir skaidra vīzija kā apkarot noziedzību

LTRK vadītājam gan neesot ne mazāko šaubu par VID ģenerāldirektores Ināras Pētersones profesionalitāti un ētiku. Endziņš apgalvo, ka Pētersonei ir skaidra vīzija kā tieši apkarot noziedzību finanšu sfērā: „Varu teikt, ka uzticos VID vadībai. Runājot par Pētersones kundzi, pazīstu viņu jau sen - vēl kopš laikiem, kad es vadīju Uzņēmumu reģistru. Man nav ne mazāko šaubu, ka viņa pati ir godprātīga.”

Kasjauns.lv/Foto: Ieva Čīka/LETA

Tēmas