foto: Paula Čurkste/LETA
Seksa skandāli, politiskā prostitūcija, vergturība un tiesu darbi: skandalozais 2018. gads Latvijas baznīcās
Šis gads Latvijas baznīcai bija varen ražens. Tās pārstāvji tika vainoti vergturībā, seksuālā vardarbībā, zagšanā un mantrausībā. Tāpat kāda baznīca dega vai tika spridzināta. Tāpat arī tika apgalvots, ka baznīcas celtniecība cels elektrības rēķinus.
Sabiedrība
2018. gada 23. decembris, 06:20

Seksa skandāli, politiskā prostitūcija, vergturība un tiesu darbi: skandalozais 2018. gads Latvijas baznīcās

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Seksa skandāls Latvijas katoļu baznīcā. Mūsu baptistu bīskaps kļūst par prokrovieskās “Saskaņas” ruporu. Zilām liesmām deg vēsturiskās latvju zemes luterāņu baznīcas. Spridzina Lāčplēša baznīcu. Šie un citi ne mazāk vērienīgi skandāli satricināja Latvijas baznīcas kristiešiem tik nozīmīgā gadā, kad uz Latviju pēc 25 gadu pārtraukumu atkal atlidoja Jēzus Kristus vietnieks zemes virsū – Romas pāvests.

Jauns.lv atskatās uz lielākajiem aizgājušā gada skandāliem Latvijas baznīcās. Un tie ir visnotaļ zīmīgi, brīžiem pat aizraujošāki par laicīgiem notikumiem. Viss tāpat kā pie laicīgiem cilvēkiem – sekss, traģēdijas, politiskās aizkulises, revolūcijas, tiesu darbi, apvainojumi verdzības atbalstīšanā, baznīcas nozagšana (izrādās, ka nozagt var ne tikai valsti!) spridzināšanas draudi  un krāšņas svinības par milzu naudu.

Nākamā lapa: Rēzeknes prāvestu, goda pilsētnieku Pāvilu Zeiļu vaino seksuālā perversijā