Svinot Frenka Sinatras 100, "Dailē" notiks viņa dziesmu koncerti
Aprīlī mūzikas namā "Daile" izskanēs koncerts ar Frenka Sinatras dziesmu repertuāru.
Kultūra
2016. gada 14. februāris, 19:49

Svinot Frenka Sinatras 100, "Dailē" notiks viņa dziesmu koncerti

Jauns.lv

Aprīlī mūzikas namā "Daile" notiks koncerts "Sinatram 100", kurā ar dziesmām no leģendārā dziedātāja Frenka Sinatras repertuāra uzstāsies dziedātājs Daumants Kalniņš un Jelgavas bigbends Raita Ašmaņa vadībā.

Koncerts būs veltījums leģendārajam dziedātājam Sinatram viņa 100 gadu jubilejā, kas tika svinēta pagājušā gada decembrī.

Koncerti mūzikas namā "Daile" notiks no 14.aprīļa līdz 16.aprīlim, bet biļetes uz koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās.

Kalniņš savas izglītības gaitas sācis 1997.gadā Rīgas Doma kora skolā, beidzis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, kur apguvis obojas spēli un džeza dziedāšanu. Savu profesionālo solista karjeru sācis deviņu gadu vecumā, atveidojot ģēnija Volfganga Amadeja Mocarta lomu operas "Burvju flauta" uzvedumā Latvijas Nacionālajā operā. Turpmākajos karjeras gados viņš sadarbojies ar dažādiem vadošajiem mūziķiem un kolektīviem gan Latvijā, gan ārzemēs, tostarp ASV, Japānā, Indijā, kā arī citās pasaules valstīs.

Kalniņš ir veiksmīgi sadarbojies ar maestro Raimondu Paulu, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, orķestri "Rīga", Latvijas Radio kori un citiem.

Kalniņa ievērojamākie sasniegumi ir Kvazimodo loma Zigmara Liepiņa melodrāmā "Parīzes Dievmātes katedrāle", par kuru dziedātājs saņēma "Spēlmaņu nakts" balvu kategorijā "Gada debija skatuves mākslā". Kā izcils aktieris un dziedātājs Kalniņš sevi ir pierādījis teātra izrādē "Zojkina kvartira" Valmieras Drāmas teātrī, un Dzejnieka lomā Imanta Kalniņa un Imanta Ziedoņa oratorijas "Dzejnieks un nāra" koncertuzvedumā mūzikas namā "Daile" 2015.gadā. Kalniņš profesionāli spēlē oboju Latvijas Nacionālās operas orķestrī.

Pagājušajā gadā Kalniņš izcīnīja "Grand Prix" balvu konkursā "Riga Jazz Stage 2015", bet šogad viņš izvirzīts "Lielajai mūzikas balvai" nominācijā "Par izcilu sniegumu".

Savukārt Jelgavas Bigbends dibināts 1991.gadā, kas apvieno visdažādākā ranga džeza mūzikas entuziastus. Kolektīvā spēlē gan amatieri, gan profesionāli mūziķi. Bigbends piedalījies dažādos džeza mūzikas pasākumos - festivālos, koncertos gan Latvijā, gan ārzemēs.

LETA/Foto: AFP/LETA