Kultūra
2016. gada 16. februāris, 10:25

Izcili un profesionāli! Grupa “Elektrofolk” izdod albumu “Raiba govs”. FOTO

Jauns.lv

Etnorokgrupa “Elektrofolk” 15. februārī ar, kā paši teic - opārtisku prezentāciju - Teātra mājā „Zirgu pasts” laida klajā jauno albumu “Raiba govs”. Tas patiešām pārsteidz ar lielisku orģinālmūziku un augstu kvalitāti.

“Izdomāt mūziku ir tāpat, kā agrā vasaras rītā meklēt govi, kura aizlaidusies nezināmā virzienā un ātrumā”, par jauno veikumu teic “Elektrofolk”, turpinot: “Šīs abas dimensijas vislabāk raksturo mūsu grupas oriģinālo un moderno mūziku, kas ir drosmīga, bet visiem labi saprotama. Jaunajā albumā dzirdamie jaudīgie “ethno”, “electro”, “rock” ritmi, kuri izaicinās jūsos vēlmi dejot, mijas ar minimālistiskiem un intīmiem skaņdarbiem, kas liks aizturēt elpu. “ElektroFolk” savas darbības sākumā mūziku veidoja, par pamatu ņemot senu latviešu tautas muzikālo mantojumu. Laika gaitā draudzība ar etnisko virzienu ir saglabājusies, bet šobrīd jau krietni abstraktākā un simboliskākā formā. Mūsu repertuāru arvien vairāk papildina oriģinālkompozīcijas, kurās gan mūzika, gan teksts ir komandas jaunrade, un tas tuvina grupu “WORLD MUSIC” plašumam.”

Grupa “Elektrofolk” savu jauno albumu “Raiba govs” ierakstījusi pavisam citā sastāvā – tajā ir divi jauni dalībnieki. Grupas pamatā joprojām ir “Elektrofolk” līderis un dibinātājs, basģitārists Ainārs Majors, kā arī dziedātāja un vijolniece Iveta Baumane un multiinstrumentālists Uģis Vītiņš. Viņiem pievienojušies bundzinieks Viesturs Samts un dziedātājs, ģitārists no Ventspils Roberts Pētersons, kuri nomainīja līdzšinējos “Elektrofolk” dalībniekus Andri Ābelīti (uzsācis solokarjeru) un Arnoldu Kārkli (atgriezies ASV). Albums tapis aizvadītajā rudenī divu nedēļu ilgā radošajā nometnē Šlokenbekas muižā.

VIDEO

Ieskats “Elektrofolk” jaunā albuma “Raiba govs” ieskaņas koncertā Šlokenbekā

 

Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders