foto: LETA
No šodienas ir izmaiņas autobusu maršrutos uz un no Raunas
Rīgas iela Raunā.
Novadu ziņas
2018. gada 25. septembris, 08:50

No šodienas ir izmaiņas autobusu maršrutos uz un no Raunas

Jauns.lv / LETA

No šodienas gaidāmas izmaiņas vairākos starppilsētu autobusu maršrutos, informē Autotransporta direkcijā.

Izmaiņas plānotas maršrutā Rauna-Vības-Drūģi-Rauna, Rauna-Lisa un Cēsis-Rauna, ņemot vērā niecīgo pasažieru apmaiņa konkrētā pieturvietā un nepieciešamību nodrošināt skolēniem transportu uz un no izglītības iestādēm.

Priekuļu novada dome turpmāk vairs nenodrošinās skolēnu pārvadājumus maršruta posmā Priekuļu vidusskola-Rauna-Priekuļu vidusskola, tāpēc jānodrošina jauniešiem iespēja tikt uz un no izglītības iestādi. Līdz ar to maršruta Cēsis-Rauna reisi, kas uzsākti pieturvietā Rozes plkst.8.50 un plkst.16.35, pieturvietā Rauna plkst.16.45 un Cēsu autoostā plkst.15.50, tiek slēgti.

To vietā autobuss no 1. septembra līdz 31. maijam izbrauks plkst.8.10 no pieturvietas Rauna no pirmdienas līdz piektdiena. Autobuss, kas no Cēsu autoostas izbrauc plkst.15.50 un no pieturvietas Rozes plkst.16.40, turpmāk kursēs no pirmdienas līdz sestdienai visu gadu.

Savukārt maršruta Rauna-Lisa reiss, kas pieturvietā Rauna tiek uzsākts plkst.8.15, turpmāk autobusu no pirmdienas līdz ceturtdienai nodrošinās plkst.9.20.

Zemās pasažieru plūsmas dēļ turpmāk autobuss, kas no pieturvietas Rauna izbrauc plkst.7.30 un plkst.15.50, neapstāsies pieturvietā Vības, tādējādi galapunktā tas pienāks ātrāk - plkst.7.55 un plkst.16.10 līdzšinējo plkst.8.05 un plkst.16.25 vietā.

Autotransporta direkcija aicina iedzīvotājus izmantot sabiedriskā transporta pakalpojumus un paņemt biļeti par savu braucienu, atgādinot, ka statistiku par reisa pieprasījumu veido pasažieriem izsniegtais biļešu skaits.