foto: Publicitātes foto
FOTO: Briselē notiek Rīgas dienas “Feel Riga.Taste Riga”
Runā Rīga
2018. gada 22. septembris, 21:30

FOTO: Briselē notiek Rīgas dienas “Feel Riga.Taste Riga”

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Šodien, 22. septembrī Briselē, Spāņu laukumā (Place d’Espagne) Rīgas mērs Nils Ušakovs, Briseles mērs Filips Kloze (Philippe Close) un Eiropas Komisijas viceprezidents Marošs Šefcovičs (Maroš Šefčovič) ar pasākumu “Feel Riga.Taste Riga” atklāja Rīgas dienas Briselē.

Pasākums notiek,  pateicoties ilggadējai sadarbībai ar Briseles domi. Tieši tādēļ viens no tās simboliem - Manneken Pis jeb čurājošā puisēna statuja tika ietērpta latviešu tautas tērpā.

Cilvēki Briselē degustē un pērk ēdienus no Latvijas

Šodien, 22. septembrī Briselē, Spāņu laukumā (Place d’Espagne) Rīgas mērs Nils Ušakovs, Briseles mērs Filips Kloze (Philippe Close) un ...

gallery icon

Gan sestdien, gan svētdien Briseles iedzīvotājus un viesus ar dziesmām, dejām un rotaļām iepriecina  populārais «Jasmīna koris» un folkloras grupa «Kokles»,  Briseles  latviešu  koris un Briseles latviešu deju kolektīvs.

Tā arī ir iespēja Briseles uzņēmējiem, iedzīvotājiem un viesiem iepazīties ar dažiem no labākajiem Latvijas pārtikas ražotāju produktiem un daiļamatnieku izstrādājumiem.  Arī Briseles mērs  Filips Kloze un Eiropas Komisijas viceprezidents Marošs Šefcovičs tika pie Latvijas gardumiem – gan kūpinātām zivīm, gan alus.

Rīgas domes amatpersonas tiekas ar Briseles kolēģiem

gallery icon

Sadarbībā ar Rīgas Centrāltirgu un tā tirgotājiem ir sarūpēti gardumi no Latvijas – svaiga maize, gaļas un zivju kūpinājumi, kā arī putojošs alus un kvass. Beļģu šefpavārs Joriks Dais (Joric Duys)  rūpējas par to, lai var  iestiprināties ar interesantu maltīti, kas apvieno latviešu un beļģu garšas.