foto: Shutterstock
Traģiskā avārijā pie Likteņdārza iet bojā divi vīrieši; no ūdens izceļ divus noslīkušos
Aizvadīta ļoti traģiska piektdiena.
112
2018. gada 14. jūlijs, 10:36

Traģiskā avārijā pie Likteņdārza iet bojā divi vīrieši; no ūdens izceļ divus noslīkušos

LETA

Satriecoties automašīnām, vakar Kokneses novadā netālu no Likteņdārza gājuši bojā divi vīrieši, liecina operatīvo dienestu informācija.

Pēc Valsts policijas sniegtās informācijas, plkst.18.43 Kokneses novadā uz Daugavpils šosejas notika frontāla sadursme starp divām automašīnām - "VW" un "Renault".

Renault vadītājs, kurš dzimis 1969. gadā, un pasažieris, kurš dzimis 1985. gadā, gājuši bojā.

Negadījumā cietis 1979.gadā dzimis automašīnas "VW" pasažieris, kurš nodots mediķu aprūpē.

Savukārt neatliekamās palīdzības dienestā skaidroja, ka šajā bojāgājušie bijuši iespiesti savās automašīnās. Aculiecinieki stāstīja, ka uz negadījuma vietu bija izsaukti vairāki operatīvie dienesti, ieskaitot policiju, neatliekamo palīdzību un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu.

Ceļu satiksmes negadījumā cietuši vēl divi cilvēki. Mediķi slimnīcā ar ļoti nopietnām un smagām traumām nogādājuši arī 42 gadus vecu sievieti un 29 gadus vecu vīrieti.

Vakar Latvijā no ūdenstilpēm izcelti divi noslīkuši cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Vienu no tiem glābēji izcēla no ūdens Mērsragā, bet otru Gulbenes novadā.

Kā skaidroja VUGD, šie gadījumi nav saistīti ar pārgalvību dodoties peldēties. Sīkāki traģēdiju apstākļi netiek atklāti.

Kāds 42 gadus vecs vīrietis Rīgā pēc kritiena no trešā stāva smagā stāvoklī ticis nogādāts slimnīcā, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Vīrietis guva dažādu ķermeņa daļu ievainojumus, tajā skaitā muguras un vēdera orgānu traumas.

Savukārt Vidzemē kāds 29 gadus vecs vīrietis savā garāžā vēlējies uzsmēķēt un blakus bijis grila aizdedzināšanas šķidrums. Tas uzliesmojis un vīrietis guvis plaukstu un ķermeņa sānu apdegumus. Vīrietis tika nogādāts slimnīcā.

Latgalē kāda 40 gadus veca sieviete, gatavojot ēdienu, sev uz kājām nejauši uzlēja verdošu ūdeni. Sieviete ar kāju apdegumiem nogādāta slimnīcā.

Tikmēr Rīgā kādam 68 gadus vecam vīrietim mājās pēkšņi kļuvis slikti, sākušās pēkšņas un stipras sāpes krūtīs. Vīrietis izsaucis mediķus, bet zaudējis samaņu un viņam apstājusies elpošana un sirdsdarbība.

Mediķi notikuma vietā veica reanimācijas pasākumus un nogādāja vīrieti slimnīcā.

Vairākus cilvēkus aizvadītajā diennaktī sakoduši suņi un sadzēluši kukaiņi. Vidzemē kādai 40 gadus vecai sievietei pie veikala kājā iekodis svešs suns, bet Zemgalē 65 gadus vecai sievietei suns iekodis sejā, nopietni traumējot seju un acs ābolu, tādēļ sieviete tika nogādāta slimnīcā Rīgā.

Savukārt 65 gadus vecam vīrietim Vidzemē pakausī iedzēlusi lapsene, bet Latgalē 15 gadus vecu puisi lapsenes sadzēlušas abās rokās.

Tikmēr Kurzemē 62 gadus vecam vīrietim galvā iedzēlis sirsenis.

Visos gadījumos pēc kukaiņu kodumiem sākusies izteikta ķermeņa alerģiska reakcija, tādēļ cilvēkus bijis nepieciešams nogādāt slimnīcā palīdzības sniegšanai.

Pēc vecmāmiņas asinsspiediena zāļu iedzeršanas, slimnīcā Kurzemē vakar nogādāts gadu vecs zēns.

Kurzemē desmit gadus vecam zēnam pēdā iekodusi čūska, zēns tika nogādāts slimnīcā.

Savukārt trīs mēnešus vecs zīdainis Kurzemē izkritis no gultas un guvis galvas traumu. Arī viņš tika nogādāts slimnīcā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD saņēma 1045 izsaukumus, no kuriem 228 bija saistīti ar traumām un negadījumiem.