foto: ekrānuzņēmums no video
Kameru, ar kuru it kā nofilmēti Kaimiņa un Zakatistova koruptīvie darījumi, KPV LV birojā  uzstādījis pats Artuss
Sabiedrība
2018. gada 27. jūnijs, 12:34

Kameru, ar kuru it kā nofilmēti Kaimiņa un Zakatistova koruptīvie darījumi, KPV LV birojā uzstādījis pats Artuss

RīgaTV 24

“Šī ir kamera, par kuru Artuss Kaimiņš kopā ar KPV LV valdes locekļiem nolēma, ka tā ir jāuzliek.  Tur ir plaukts pie sienas, uz kura tā kamera arī vienkārši stāvēja. Tā tur stāvēja 24/7,” bijušais “Suņu būdas” producents Kaspars Upacieris jeb Ufo apgalvoja RīgaTV 24 Speciālizlaidumā, apspriežot atklātībā nākušo video, kurā šķietami tiek apspriesti KPV LV vadītāja Artusa Kaimiņa un KPV LV valdes locekļa Ata Zakatistova koruptīvie darījumi. 

Upacieris skaidroja, ka tolaik kamera tikta uzstādīta drošības nolūkos: “Brīdī, kad partija organizējās, tur nāca, interesējās un runājās pietiekami daudz dažādu cilvēku. Vienkārši, lai saprastu, kas tur notiek un vai tur kaut kādā brīdī pēkšņi kaut kas nenotiek… Kaut vai tik vienkārši, kā pazustu kaut kādas lietas. Jo mēs jau nezinām, kas tie par cilvēkiem ir!”

Viņš apliecināja, ka visi zināja, ka kamera tur ir: “Tie cilvēki, kas tur uz vietas darbojās, zināja, ka tā kamera tur ir, ka tā ir pašu drošībai.”

Upacieris sacīja, ka nezina, kam ir bijusi pieeja viedo materiāliem un kas ir montējis publiskoto video. “Man šinī gadījumā nav nekā slēpjama par informāciju, kas tur ir bijusi. Es arī nekad neinteresējos par to, kur tā paliek, kas notiek,” viņš apgalvoja.

Video neesot skatīti arī, kad Upacieris viesojies KNAB: “Par šiem video KNAB mēs runājuši neesam. Tikvien man ir jautāts par to, vai pie manis ir šie materiāli. Vēlreiz varu apgalvot, ka pie manis to nav. To es esmu teicis arī pirms es par šo lietu runāju KNAB.”