foto: Publicitātes foto
Ogrē notiks jau piektais Tvīda brauciens
Ogrē piektdien, 4. maijā, jau piekto gadu pēc kārtas notiks Tvīda velobrauciens. Būs ne tikai vienkārša pabraukāšanās ar riteņiem, bet arī skaistuma un foto saloni, dejas un vingrošana, kā arī svētku kliņģeris un tēja.
Kultūra
2018. gada 2. maijs, 08:47

Ogrē notiks jau piektais Tvīda brauciens

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Ogrē pēdējos gadus par tradīciju kļuvis Valsts svētkos – 4. maijā rīkot Tvīda braucienu. Šogad tas notiks jau piekto reizi. Iecerēts, ka šī diena gan tā dalībniekiem, gan skatītājiem būs piepildīta ar dažādiem pārsteigumiem, kā arī notikumiem, kas ļaus ikvienam bagātīgi piepildīt savu priecīgo mirkļu atmiņas krātuvi.

Pulcēšanās Tvīda braucienam un reģistrācija sāksies no pulksten 13.00 Ogres centrā pie „M. Pūre” beķerejas un restorāna Brīvības ielā 21. Speciālā teltī Tvīda brauciena dalībnieces varēs uzspodrināt košākas un sārtākas lūpas, pie stila konsultantes pielabot dažus tērpa akcentus, turpat arī būs foto stūrītis, lai skaistums, āra vējos nezudis, tiktu iemūžināts fotogrāfijās (visi šie pakalpojumi būs bez maksas).

Savukārt paši mazākie dalībnieki varēs novērtēt savas velo prasmes, izmēģinot līdzsvara braucamrīkus.

Visu šo gatavošanās atmosfēru ar uzmundrinājuma pilnām muzikālām skaņām bagātinās mūziķu grupa Jēkaba Nīmaņa vadībā.

Pulksten 14.00, kopīgi saskandinot velo zvaniņus, sāksies 5. Tvīda brauciens Ogrē. Maršruta garums – apmēram pieci kilometri. Braucienam speciāli cepto gardo kliņģeri un tēju visi baudīs pilsētas lepnuma – Ogres Zilo kalnu paspārnē, pavisam netālu no jaunizveidotā piedzīvojumu parka „Milžu taka”.

Pēc velobraucēju atgriešanās Ogres centrā uz Brīvības ielas varēs vērot „Teixma dance” un Ogres ielu vingrotāju uzstāšanos. Noslēgumā - dalībnieku tērpu parāde un atraktīvāko dalībnieku apbalvošana.

Visas dienas garumā Ogres Vēstures un mākslas muzejā būs iespēja apskatīt izstādi „Ogre un ogrēnieši 90 gados”, bet pulksten 17.00 bez maksas noskatīties dokumentālo filmu „Mērijas ceļojums”.

Tvīda brauciena organizatori atgādina: „Atcerēsimies, ka pārtapšana, tērpu meklēšana, izdoma ir vislabākā izraušanās no savas komforta zonas. Tā ir arī izzināšana, ieskatīšanās vēsturē un savu sakņu apzināšanās. Un pats burvīgākais, kas rodas šajā procesā ieejot - prieks un kopības sajūta, apzināšanās, ka esam tauta ar savu vēsturi, tauta, kura spēj to novērtēt un iznest.

Kaut arī Tvīda brauciens akcentē veclaicīgos un pilsētas divriteņus, tajā var piedalīties jebkura velosipēda īpašnieks. Dalība braucienā ir bez maksas, vienīgais nosacījums - nedaudz izdomas un retro stila piesitiens jūsu apģērbā un velosipēda aksesuāros”.

Jāatgādina, ka Latvijā pirmo Tvīda braucienu rīkoja Latvijas veclaiku divriteņu klubs un SIA „Ērenpreiss”. Pirmais Tvīda brauciens mūsu valstī notika 2010. gada maijā Liepājā, vēlāk Rīgā, bet 2014.gadā - Ogrē, kas tautā, slikto laika apstākļu dēļ, ieguva Slapjā Tvīda brauciena apzīmējumu.

Krāšņs Tvīda brauciens un retro tērpu parāde Ogrē

Ogrē valsts svētkus – 4. maiju nosvinēja ar krāšņu retro divriteņu Tvīda braucienu un tērpu parādi, kas bija pieskānota jaunās ...

gallery icon

Ogres Tvīda brauciens

4. maijā Ogrē jau trešo gadu pēc kārtas notika krāšņs retro velobrauciens, kura laikā varēja izjust pagājušā gadsimta trīsdesmito gadu ...

gallery icon

Ogres Tvīda braucienu organizē „M.Pūre” beķerejas un restorāna īpašniece Iveta Zāģere un Māris Bulats sadarbībā ar Ogres novada Kultūras centru un Ogres novada pašvaldību.

Slapjais Ogres Tvīda brauciens

gallery icon