foto: Gatis Dieziņš/LETA
Kurzemē un Zemgalē autoceļi kļuvuši ļoti slideni
Mainīgos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus.
Sabiedrība
2018. gada 6. janvāris, 21:45

Kurzemē un Zemgalē autoceļi kļuvuši ļoti slideni

Kasjauns.lv / LETA

Sestdienas vakarā vietām apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem Kurzemē un vietām Zemgalē, liecina "Latvijas valsts ceļu" operatīvā informācija.

Pa valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir uz Ventspils un Liepājas šosejām, ka arī virzienā no Talsiem uz Kuldīgu un no Jelgavas uz Eleju.

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem.

"Latvijas valsts ceļi" uzsver, ka mainīgos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt, tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem, tāpēc visām šīm kustībām nevajadzētu būt straujām. Autovadītāji tiek aicināti būt īpaši uzmanīgi, izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot piesardzīgu distanci.

Svētdien naktī un dienas pirmajā pusē daudzviet Latvijā īslaicīgi snigs, mākoņu kļūs mazāk un diena būs visai saulaina. Gaisa temperatūra svētdienas rītā pazemināsies līdz +1..-4 grādiem, dienas vidū tā svārstīsies ap nulles atzīmi.