foto: Facebook
Rīdziniekus mulsina "Saskaņas" plakāts uz VEF Kultūras pils. Skaidrojam, kāpēc tas tur ir
Rīdzinieki pauž neizpratni par „Saskaņas” reklāmu uz VEF Kultūras pils sienas – tā atgādinot padomju laikus.
Sabiedrība
2017. gada 7. decembris, 15:10

Rīdziniekus mulsina "Saskaņas" plakāts uz VEF Kultūras pils. Skaidrojam, kāpēc tas tur ir

Kasjauns.lv

Tikko uz grezni atjaunotās VEF Kultūras pils fasādes parādījies liels Rīgā valdošās „Saskaņas” partijas plakāts. Rīdziniekus tas mulsina, jo viņi uzskata, ka uz kultūras iestāžu fasādēm būtu izvietojamas tikai apolitiskas reklāmas. Kasjauns.lv skaidro, kāpēc „Saskaņas” sarkanā reklāma parādījusies uz Kultūras pils sienas.

Rīdzinieki sociālajos tīklos pauž neizpratni par „Saskaņas” reklāmu uz Kultūras pils sienas – tā atgādinot padomju laikus un nekaunīgi reklamējot Rīgas mēra Nila Ušakova pārstāvēto partiju:

„Saskaņas” transparents uz VEF Kultūras pils sienas parādījies tādēļ, ka tur nedēļas nogalē notiks kārtējais ikgadējais „Saskaņas” kongress, kurā paredzēts pārvēlēt partijas vadību

VEF Kultūras pils vadītāja Liene Kubiļus pavēstīja, ka plakāts izvietots atbilstoši nosacījumiem. Plakātu izvietošana uz ēkas fasādes ir maksas pakalpojums, ko var veikt tie, kuri iznomā VEF kultūras pils telpas pasākumiem. Tikai pašas „Saskaņas” kūrētās galvaspilsētas domes apstiprinātais cenrādis ir vairāk nekā niecīgs – par šī transparenta plandīšanos uz Kultūras pils sienas diennaktī jāmaksā tikai 10 erio. Paša pils izmantošana kongresam gan izmaksā sālītāk – visu telpa noma diennaktī izmaksā 7770 eiro ar PVN.

Ušakovs: absolūti normāla prakse

Savukārt Rīgas būvvaldē skaidro, ka uz Kultūras sienas izvietotais plakāts izvietots informatīvs materiāls par gaidāmo partijas kongresu un tā nav politiska reklāma, sacīja Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāvis Edgars Butāns.

Viņš skaidroja, ka Būvvalde saskaņojusi plakāta izvietošanu, taču tā neesot traktējama kā politiska reklāma, jo plakāts izvietots ar mērķi informēt par gaidāmo partijas kongresu. "Informācijas izvietošanas pieteikumā tika norādīts, ka uz plakāta tiks izvietots kongresa logo, līdz ar to Būvvaldei nebija iemesla atteikt plakāta izvietošanu," norādīja Butāns.

Arī partijas priekšsēdētājs Nils Ušakovs aģentūrai LETA sacīja, ka reklāma ir izvietota līdz sestdienas vakaram par godu politiskā spēka kongresam, kas notiks VEF Kultūras pilī.

"Ja kaut kādā vietā notiek pasākums, šajā gadījumā kongress, pasākuma organizatori var arī izmantot iespēju izvietot arī reklāmu," norādīja politiķis.

Pēc Ušakova domām, šī ir "absolūti normāla prakse". "Jebkurš politisks spēks, rīkojot kongresu, var izmantot iespēju paziņot plašākai sabiedrībai, ka konkrētajās telpās notiek politiskās partijas kongress," uzskata politiķis.

Informācija par kongresu izvietota divās daļās - plakātos, kas izvietoti abās pusēs VEF Kultūras pils ieejai. Nodeva par informācijas atļaujas saņemšanu konkrētajā gadījumā sastādīja 22,77 eiro.