Ārvalstu mediju slavu ieguvušais Latvijas kravas auto šoferis pēc notikušā Norvēģijā saņems prēmiju
112
2017. gada 14. novembris, 10:11

Ārvalstu mediju slavu ieguvušais Latvijas kravas auto šoferis pēc notikušā Norvēģijā saņems prēmiju

Kasjauns.lv

Šajās dienās gan Latvijas, gan ārvalstu medijos ievērību guvušais video, kur kravas šofera zibenīgā reakcija paglāba no lielas nelaimes, ar videoreģistratoru nofilmēts šovasar, 9. jūnijā. Automašīna pieder Latvijas kravas autopārvadātājam "Kreiss", portālam Kasjauns.lv apstiprināja uzņēmumā. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

(Kompānija "Kreiss" atkārtoti sazinājās, lai precizētu informāciju.)

"Kreiss" mārketinga pārstāve Svetlana Avene-Aveniņa sacīja, ka uzņēmumā par šo video kļuvis zināms pirms kāda laika.

Izveicīgais šoferis, kurš spēja reaģēt situācijā, kurā svarīga ik sekundes desmitdaļa, saņems profesionālās kvalifikācijas atzīšanas balvu, apstiprināja uzņēmuma pārstāve.

Jau vēstīts, ka Norvēģijā kāda šofera transportlīdzeklī ievietotais video reģistrators fiksējis momentu, kurā neuzmanīgs skolēns par mata tiesu izbēg no drausmīgas nāves – pakļūšanas zem lielā ātrumā braucošas kravas mašīnas, kuru rotā Latvijas uzņēmuma "Kreiss" logo. 

Video redzams, ka no ceļmalā piestājuša autobusa izkāpj vairāki bērni, no kuriem viens metas pāri ceļam, taču to, kas brauc pretī nevar redzēt autobusa dēļ. 

Tieši tobrīd no labās puses pretī traukusies smagā automašīna un zēnu no drošas nāves paglābusi vien viņa paša, kā arī šofera pietiekami ātrā reakcija.