foto: Juris Rozenbergs
Saulkrastu traģēdija: sprādziens bijis tik spēcīgs, ka ēkas jumts iemests kaimiņu dārzā
112
2017. gada 6. oktobris, 21:01

Saulkrastu traģēdija: sprādziens bijis tik spēcīgs, ka ēkas jumts iemests kaimiņu dārzā

Kasjauns.lv

Sprādziens Saulkrastos, kur bojā gāja 5 cilvēki, bijis līdzvērtīgs vairāk nekā simt kilogramiem trotila. Mājas metāla durvis sarautas čokurā un ēkas jumts iemests kaimiņu dārzā. Aculiecinieki stāstījuši, ka uzreiz pēc sprādziena no mājas gruvešiem skanējuši palīgā saucieni, taču ugunsdžesēji to noliedz.

Sprādzienā cietusi arī tuvāk esošā kaimiņu māja. Tai izsisti logi un bojāts jumts.

Sprādzienā, kura jauda bija līdzvērtīga vairāk nekā simt kilogramiem trotila, savās mājās Saulkrastu pusē kopā ar ģimeni traģiski gājis bojā pazīstamais svētku uguņotājs Ilmārs Āboliņš. Policijā uzsver – neraugoties uz lielo pieredzi, traģēdijā, visticamāk, vainojams pats pirotehniķis, jo mājā nelikumīgi glabājis lielu daudzumu bīstamo vielu, šovakar vēstī LTV "Panorāma"

Pirotehniķa Ilmāra Āboliņa māja Saulkrastos pēc traģiskā sprādziena

Pirotehniķa Ilmāra Āboliņa māja pēc traģiskā sprādziena

gallery icon

Jau ziņots, ka vakar kādā dzīvojamā mājā Saulkrastu novadā noticis sprādziens un nelaimē gājuši bojā pieci cilvēki, tostarp, nepilngadīgais un Latvijā labi pazīstams pirotehnikas speciālists Ilmārs Āboliņš.

Bojāgājušie ir trīs sievietes, viens vīrietis un viens pusaudzis. Visdrīzāk mirušie ir vienas ģimenes locekļi. Pagaidām identificēts tikai Āboliņš. Kopumā ģimenē bijuši trīs licencēti pirotehniķi. Ģimenei piederējuši divi uzņēmumi, kas snieguši pirotehnikas pakalpojumus.

Ilmāru Āboliņu presē dēvē par salūtu šaušanas pamatlicēju Latvijā, kurš šajā jomā darbojies jau 35 gadus. Savulaik viņš strādājis par skaņu režisoru, tostarp leģendārajā grupā "Pērkons".

Kā vēstīts, sprādziens notika dārzkopības kooperatīva "VEF-Biķernieki" teritorijā. Ugunsdzēsēji izsaukumu uz notikuma vietu saņēma plkst.20.32, jo bija notikusi eksplozija dzīvojamajā mājā un rezultātā pati ēka bija sagruvusi.

Ugunsdzēsējiem ierodoties notikuma vietā, pēc eksplozijas bija izcēlies pamatīgs ugunsgrēks un nekavējoties tika sākta cilvēka meklēšana un glābšana. Tomēr nakts laikā glābēji zem gruvešiem atrada piecus bojāgājušus cilvēkus.