foto: LETA
Par blēdībām ar latviešu valodas prasmes atzīšanu aizturēti Valsts izglītības satura centra darbinieki
Valsts izglītības satura centra vadītājs Guntars Catlaks.
2017. gada 15. septembris, 17:31

Par blēdībām ar latviešu valodas prasmes atzīšanu aizturēti Valsts izglītības satura centra darbinieki

Kasjauns.lv / LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis kriminālprocesu par nelikumīgu valsts valodas zināšanu kategorijas iegūšanu, un šajā lietā kopumā figurē 15 personas, tostarp, Valsts izglītības satura centra darbinieki.

KNAB informēja, ka sācis kriminālprocesu par, iespējams, izdarītiem noziedzīgiem nodarījumiem valsts institūciju dienestā un pret pārvaldības kārtību.

KNAB sadarbībā ar Valsts robežsardzi iepriekš sāktā kriminālprocesā aizturēja Valsts izglītības satura centra (VISC) darbiniekus, kuri personām, kas nepārvalda valsts valodu atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajām prasībām, apejot normatīvajos aktos noteikto kārtību, par materiālu atlīdzību palīdzēja iegūt attiecīgu valsts valodas zināšanu kategoriju.

VISC piektdienas pēcpusdienā atteicās sniegt jebkādus komentārus saistībā ar šo lietu, solot to darīt pirmdien, 18.septembrī.

Šādi rīkojoties, tika nodrošināta iespēja trešo valstu personām iegūt tiesības likumīgi uzturēties Latvijā un citās Eiropas Savienības dalībvalstīs, uzskata KNAB.

Kriminālprocesā piecas personas ir atzītas par aizdomās turētajām un desmit personām piemērots statuss "persona, pret kuru sākts kriminālprocess".

Kā liecina VISC mājaslapā pieejamā informācija, Valsts valodas prasmes pārbaudes nodaļā strādā septiņi cilvēki. Nodaļu vada Anta Lazareva, un nodaļā strādā vēl septiņi referenti.

Tēmas