foto: Publicitātes foto
Ansamblis "Manta" izdod albumu "Karaliene Anna" un izziņo koncerttūri
Kultūra
2017. gada 10. aprīlis, 16:04

Ansamblis "Manta" izdod albumu "Karaliene Anna" un izziņo koncerttūri

LETA

Ansamblis "Manta" 13.aprīlī izdos savu otro studijas albumu "Karaliene Anna", un dosies Latvijas tūrē, informēja ansambļa menedžere Dita Ābola.

Albumā ierakstītas deviņas dziesmas, kurās šoreiz būs sadzirdamas arī klavieres. Albumā iekļautas arī trīs dziesmas, kas iepriekš rakstītas projektam "Buržuāziskās filosofijas marasms", kā arī "Mantas" visu laiku garākā dziesma "Pārestības".

Kā skaidro ansambļa menedžere, klasiskās 45 albuma minūtes papildina singls "Bērni", kas rakstīta Kristas Burānes filmai "Domāt Skola" un dziesmas "Halo" "8bitu" versija, ko veidojis Edgars Mākens.

Dziesmu "Bērni" var noklausīties šeit: https://soundcloud.com/ansamblis-manta/berni

"Karaliene Anna" ir dzīvs, analogs ieraksts, kas izpildīts šodienai unikālā tehnikā, rakstot un montējot uz lentām ar diviem divceliņu magnetofoniem. Albumu rakstījis, ieraksta laikā miksējis un producējis ir Latvijas mūzikas veterāns Ingus Baušķenieks savā studijā "Bicycle Systems", skaidroja Ābola.

Tūres laikā grupai būs septiņi koncerti - 20.aprīlī Rīgā, 28.aprīlī Kuldīgā, 19.maijā Liepājā, 20.maijā Ogrē, 16.jūnijā Valmierā, 17.jūnijā Cēsīs un 21.jūnijā Babītē.