Latvijā atkal uzņems ārzemju filmu
Kultūra
2009. gada 8. jūnijs, 11:30

Latvijā atkal uzņems ārzemju filmu

Jauns.lv

Latvijā dzimušais režisors Aleksandrs Hāns sācis darbu pie jaunas spēlfilmas projekta, kas nākamgad tiks realizēts Latvijā.

Aleksandrs Hāns (Alexander Hahn), kas 70. gados emigrēja uz Rietumvāciju un vēlāk absolvēja Vīnes Kinoakadēmiju, latviešu  kino skatītājiem pazīstams kā filmas "Last Soviet Movie" un "Midsummer Madness" ("Jāņu nakts") režisors. Par jauno filmu viņš stāsta: "Tā būs psiholoģiska drāma, un darbība risināsies Latvijā. Pašeiz meklējam aktierus un  kopproducentus topošajai filmai. Esmu priecīgs atkal atgriezties Latvijā, kur dzīvo mana ģimene, un sākt darbu pie jauniem projektiem."

"Fischer Film, Steve Walsh Productions & Kaupo Filma" 2006. gadā uzņemtā komēdija "Midsummer Madness" veiksmīgi izrādīta jau vairāk nekā 16 Eiropas valstīs, piedalījusies vairākos Eiropas kinofestivālos un turpina savu ceļu.

11. jūnijā  filma tiks rādīta NTV+, bet 23. jūnijā to demonstrēs Īrijas TV.

Filmā "Jāņu nakts" galvenās lomas atveido Dominika Pinonsa ("Amēlija", "Saderināšanās uz mūžu", "Svešie"), Čulpana Hamatova ("Good Bye Lenin”), Detlefs Buks, kas Vācijā plaši pazīstams kā režisors un aktieris, Birgita Minihmaiera ("Sakāve"), Tobiass Moreti ("Komisārs Reksis") un Gundars Āboliņš ("Limuzīns Jāņu nakts krāsā"). Atgādināsim, ka filmas sižeta pamatā ir ar vieglu humoru apvīts ironisks stāsts par to, kā Latvijā ierodas dažādi ārzemnieki, kuru piedzīvojumi atainoti sešos patiesi trakos, bet arī jaukos stāstos, kas risinās gada īsākajā naktī.

Vita Zvaigznīte / Publicitātes foto