Lina brunči, adījumi, ādas apavi un mājas tekstils "Rīgas vasaras saulgriežu gadatirgū". TIEŠRAIDE
Latvijas tekstilmākslinieki un apģērbu mākslinieki aicina uz „Vasaras saulgriežu gadatirgu” Vērmanes dārzā.
Kultūra
2016. gada 18. jūnijs, 17:42

Lina brunči, adījumi, ādas apavi un mājas tekstils "Rīgas vasaras saulgriežu gadatirgū". TIEŠRAIDE

Jauns.lv

Latvijas tekstilmākslinieki un apģērbu mākslinieki aicina uz „Vasaras saulgriežu gadatirgu” Vērmanes dārzā, kur no 17. līdz 22. jūnijam varēs papildināt savu garderobi un māju ar tradicionāliem un mūsdienīgiem darinājumiem.

Īstens latviešu spēks caurstrāvo tautas lietišķās mākslas studijas „Dzilna” audēju darbus – lakatus, seģenes un kleitas. Dāmas pārliecinoši uzrunā amatniece Lāsma Mennika ar savām lina kleitām, tunikām un svārkiem, savukārt māksliniece Iveta Purmale radījusi gaisīgus lina apģērbus katrai gaumei. Visi šie darinājumi būs apskatāmi un iegādājami saulgriežu gadatirgū.

„Latvijas tekstils” aicinās radīt latvisku apkārtējās vides sajūtu, izvēloties lina dvieļus, virtuves cimdus, šalles, tautiskās lentes, auduma maisiņus, priekšautus un pat telefona maciņus.

Lietišķā mākslas audumu ražotne „LM” pircējiem priekšā cels lina, kokvilnas un vilnas galdsegas, salvetes, aizkarus, dvieļus, pārklājus, spilvenus, somas un citus darinājumus.  

Tāpat gadatirgū būs atrodami amatnieces Sandas Birzes darinātie ādas izstrādājumi, Ilzes Edžiņas adītās šalles, cepures un cimdi, kā arī „Materm” vilnas spilveni un segas.

„Kristala kurpīte” piedāvās iegādāties pastalas, īstas ādas kurpes, zābakus un jostas, tāpat gadatirgus laikā būs iespēja veikt individuālos pasūtījumus.

No 17. līdz 22. jūnijam Vērmanes dārzā notiek „Rīgas vasaras saulgriežu gadatirgus”. Apmeklētājus tas gaidīs ik dienu no plkst.9.00 līdz pat plkst.22.00. Ieeja – bez maksas.     

Visu pasākuma laiku tiešraides no Vērmanes dārza nodrošina www.pilsetaspasakumi.tv.

Savukārt svarīgākos jaunumus no gadatirgus var uzzināt sekojot Twitter kontam – @rigasgadatirgus.lv.

Pasākuma oficiālā mājaslapa: www.rigasgadatirgus.lv

Rīgas vasaras saulgriežu gadatirgu rīko “UNTITLED pasākums”.


Reklāmas raksts sadarbībā ar “UNTITLED pasākums”/Foto: Shutterstock

Tēmas